Hydro Horse Träning Rehabilitering Inridning Preparering  

 

Träning av din häst på Ale Häst Spa

 

Vattenträningen i Hydro Horse gör att muskel- och mjölksyraträning blir mer effektiv.  Eftersom bandet kan ökas i hastighet till trav så kan man träna på i ett bra tempo utan att det medför onödigt slitage på hästen. Det är mycket bra för hästar som t.ex. har svårt att ”hålla ihop” när träningsdosen blir mer krävande och under säsong mellan tävlingstillfällena. Det är också perfekt för både häst och ryttare när det är dags för igångsättning efter vintervila eller efter sommarbete. Hästen får en ”mjukstart” och ryttaren slipper den första, ibland jobbiga biten med skrittmomentet.  Vattenmotståndet gör att muskel och konditionsträning blir mer effektiv, och att träningspassen blir kortare. Ryggmuskelaturen, som är svårast att sätta, byggs upp på ett effektivt och skonsamt sätt.

Hästarna älskar denna avkopplande och stärkande form av träning och utbildning, både veterinärer och tränare är överrens om att denna form av hydroterapi gör både fysisk och psykisk nytta för hästen.

Då den tränar efter ett naturligt rörelsemönster med minskad belastning, gör det att hästen får en mer balanserad och kontrollerad träning.