Ale Häst Spas Blogg 2011

 Blogg    2008, 2009, 2010, 2011           


 

I framtiden kommer vi uppdatera med nyheter via vår Facebook-sida.

Där kan ni även gå in och interagera med oss.

Klicka på vår Facebook-länk.


God fortsättning :) Hoppas ni haft en bra jul och nyår och inte blåst bort. Här har det flytit på som vanligt trots väder och vind, vi och hästarna har haft ett bra årsskifte.

Tazmania har nu åkt hem efter lite drygt 2 månader och ersatts av en nybliven 3-årig travkille vid namn Fernando Håleryd.
Travhästen Milles Victory är tillbaka från att ha varit i träning i Danmark under ett års tid. Han är opererad och kommer att stanna hos oss ett tag innan han tar upp träningen igen.
Ytterligare en 3-årig travhäst är hos oss, Son of quero, även han ganska nyopererad. Ska va hos oss under sin rehabilitering på ett par, tre månader innan det är dags att gå vidare till Åke Svanstedts regi. Fullblodsavelshingsten Streetlight har varit här ett tag och fått hjälp med sina fötter. Han hade stora problem med strålröta, bärrandsröta och hålväggar. Honom ställde vi i fotbad med kopparsulfat var och varannan dag i 2 veckors tid och jäklar va bra det har blivit. Har tom fått på honom framskor nu :) Och nu ska han ridas igång lite smått innan han lämnar oss. Han kommer att stå till förfogande i år ute på Hisingen.

En hel drös med nya och "gamla" drop-in-hästar har vi också :) Bla Joy Wassermans hopponny Frans Jäger, Ankis dressyrhäst "Acke", Helenas dressyrhäst "Fidde", Annas dressyrhäst "Hallon", Camillas hopphäst "Loppan" och många fler vars namn kommer under dagarna. Måste ju spara lite så jag har något att skriva om nästa gång ;)

Dagens citat:

"När du gått omkring länge ute i blåsten och plötsligt går in i någons hus och han säger: 'Du kommer precis lagom för en munsbit av något slag!', då vet du att det är en trevlig dag."
Källa: Nalle Puh

Susanne

2012-01-04


 

Lill-Molle är en liten nordsvensk som har hittat hit på lördagarna. Han används mestadels som körhäst men också som ridhäst till barnen. Hit kommer Molle, dels för att få mera ryggmuskler, dels för att få mental stimulans och dels för att han tycker det är hejdlöst kul och skönast tycker han det är att sola solarie.

Galoppörerna Saint Sebastian och Forward Planning har varit här i två veckor för träning då ägaren /tränaren Lotta Månsby har varit på intressant och upplevelserik semester i Kenya. Halvblodet Fanny har varit här igen. Denna gången blev det 10 dagars skön semester på Kanarieöarna för ägaren Marie.
Travarstoet "Tazmania" är här för rehabilitering och uppbyggnad efter en tids konvalescens av en hovledsfraktur. Hon beräknas stanna en till två månader.

Under november och december månad kommer vi för första gången ha en "drive". Alla som bokar under denna tid kommer att få 10% rabatt på ord. pris (gäller dock ej 22 dec-3 jan.) Ring för mer information. 0766-272310

Dagens citat: (med tanke på Lottas semester:)

"Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan, helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt populärt där i Afrika."
Källa: Britney Spears

 Susanne

2011-11-08


 

Det flyter på som vanligt här på spat.
Igår kom "Pelle", en oldenburgare, som ska stanna här för träning i lite mer en 1 vecka. Drop in-hästarna ökar också mer och mer. Ben är en av de nya som kommer stadigt en gång i veckan. Ben är en D-ponny som behöver hjälp med att muskla upp ryggen.
Vi har även öppet för drop in på lördagar för er som inte vet. Tiderna på lördagar är begränsade, så först till kvarn.

Jag vill även tacka för alla fina och roliga mejl som ni skickar till mig. Det är så kul att få läsa vad som hände sen och att det går bra.
Det kommer mycket meningar som tex: "Skulle aldrig ha klarat detta utan ER." Detta är fantastiskt kul att höra, men något ni inte får glömma är att det är NI som tar beslutet att skicka era små juveler till oss.

Dagens citat:

"Konsten är inte att tala om vad det blir för väder. Konsten är att ha ett paraply när det regnar."
Källa: Hans Werthén

Susanne

2011-10-20


 

Islandshästen Freya har varit på visit igen. En vecka för träning i vattnet blev det medans ägaren jobbade undan en massa andra saker som var tvungna att bli gjort. Fanny har också hittat tillbaka, denna gång frisk och fräsch och även hon enbart för träning.
Ekåsgården, tog med sig en ny liten hingst, Steggur frá Halakoti, till oss som fick prova på det här med vattenträning. Verkade som om han tyckte det var en fantastiskt bra, rolig och skön träningsmetod.

Igår hade vi studiebesök från Naturbruksgymnasiet Nuntorp. Ett trettiotal elever och lärare från åk.2 var här och hade med sig två hästar, galoppörerna Marimba och Al Neri.

Dagens citat:

"Man kan inte annat än respektera någon som kan stava till tisdag, även om han inte stavar det rätt."
Källa: Nalle P
uh

Susanne

2011-10-04


 

Det sägs att vi för årstiden inte fått så här mycket regn på västkusten på 150 år. Jag är nog benägen att tro att dom har rätt ;)

Många, både gamla och nya, kunder hittar till oss igen. Mycket lättare har det blivit att komma till oss trots motorvägsbygget på 45an. Från Göteborgshållet sett så är det bara en liten bit i Bohus som inte är färdig annars är det raka spåret :) Från Trollhättanhållet är det desto värre. Anarki skulle jag vilja kalla det, men det bli ju strålande bra när det blir klart.

 Islandshästen Blaeja tränar stadigt 2 dagar i veckan. Lilla travaråringen Dokonjo bygger upp sig en dag i veckan innan det bär av till proffisionell träning.
 Lotta Ericssons galoppis, Alizarin, är färdig till att snart gå ut och kvala efter sina tråkiga kotledsinflammationer. Nu börjar det kännas högsäsong igen :)

Dagens citat:

"Alla talar om vädret men ingen gör nånting åt det."
Källa:okänd

Susanne

2011-09-12


 

Sommaren var över lika fort som den kom. Det har hänt en del sen sist. Vi har haft fullt upp, många har kommit och åkt hem under dessa månaderna. Många har varit ute och tävlat, allt från lokalt till VM, med blandade resultat, även vi. En hel del "drop-in" mellan tävlingarna, en del rehab för att hinna till tävlingarna och en del "semester"- tränare mellan tävlingarna medans ägarna har lapat sol någon annanstans i världen :)

Nu börjar höstens bokningar falla på. Vissa som inte har tävlat, utan haft ett gott sommarbete ska i gång, andra som har tävlat hela sommaren behöver tränas ner och ta det lite lugnt och göra nåt annat. Vissa behöver få bort lite sommarmage och andra behöver få upp lite muskulatur. Unghästarna ska ridas in och börjar förberedas inför detta. Novemberlovet och jul och nyår ska planeras (är redan bokat en hel del) Ja, det är mycket som händer nu i höst.
Hoppas att det blir en bra höst med gott väder och inte allt för mycket regn eller allt för tidig vinter ;)

Dagens citat:

"Dåligt väder ser alltid värre ut genom ett fönster"
Källa: John Kieran

Susanne

2011-09-02


Efter alla vedermödor är livet tillbaka på rätt spår igen.
Sommaren håller sakteliga på att tränga undan den efterhängsna våren.

Kim Stern har hunnit med hela fem hästar här på kortare besök.
"Victoria" , halvblod, mellanlandade en månad efter avslutad "mammakarriär" för att få lite muskler tillbaka.
Travaren "Viera Star" lämnar oss snart efter en månads behandling.
Spruce Moutain är åter här igen med en travare, "Aston Martin", som behöver behandla en utläkt gaffelbandsskada.

En litet sött fuxsto följde med oss hem från Norge i april.
"Talwanda" som hon heter, kommer från Knut O Arnesens stall utanför Oslo.

De två fina paint-hästarna, Domino och Spirit, lämnar oss snart och åker till sina nya ägare.
Det har varit en upplevelse att ha dessa hårdhudade individer till inridning.
Man kan säga att lärdomen gått åt bägge håll. ;-)

Om galoppisarna finns att läsa på racingsidan och facebook, och där har det hänt en hel del kul.

Jag passar på att bjuda på några sötingar. :-)

 


Detta är "Biscuits föl "Xanthus"

 


"Hot Beignets" föl "Maximus Optimus"
med sin adoptivmamma Mira

Svenne

2011-05-25Nu har den spirande våren gått över till gassande sol med ordentlig försmak inför sommaren. Grillen är invigd, samt shorts och t-shirt har dammats av.

Nu har så Arnfinn Lund och Nils Peter Gills hästar, "NN Elnadim", "Extricate" och "Easy Come Easy Go", lämnat oss för att tränas vidare mot start. Vi önskar lycka till och hoppas snart få se dom i vinnarcirkeln :)

Även Arazi Boko har gått vidare till sin nya tränare, Henrik Södervall. Vet. Jonas Thornell var väldigt nöjd med vad tiden hos oss gjort för Arazi.
Vi önskar även Kerry och Stall Pirat lycka till inför kommande utmaningar.

Ett kärt återseende blev det när, Cathrine Witsö Slettemarks, Valentino Rossi kom tillbaka för en tids uppträning inför en större uppgift.

Rita och Pärlan är två ston från Sävsjö som gästar oss ett tag. Rita är en Quarter som vann quater-racet på Gbg Galopp i somras, där vi var med och sponsrade. Pärlan är ett resligt fullblodsto som nyss importerats för att bli hinderhäst. Båda står i träning hos Kim Stern, Sävsjö.
Kim fick sitt stora genombrott förra året då han var nära att ta hem hinderchampionatet som tränare. Han rider själv större delen av sina hästar i löp.

Carmen har åter varit här ett tag och mjukat upp sig i poolen.

Arragon har bokat in sig, som ett led i träningsupplägget, med jämna mellanrum hela säsongen. Arragon har förbättrat sig mycket sedan Anna och Ninni börjat komma till oss. Han orkar bära upp sig bättre nu när han blivit så stark, tycker Anna.

 

Arragon
Arragon och Anna efter vinsten senast.

Svenne

2011-04-21


 

Nu är det vår i luften, trots små inslag av snöblandad nederbörd emellanåt. Vintertid har blivit sommartid och det är väl det största vårtecknet tycker jag :)

De "norska" unghästarna, som är här för inridning sköter sig bra. De cantrar på lite lätt och det fungerar som det ska med lite blandade småhopp då och då men förövrigt väldigt fokuserade på sin uppgift.
Arazi jobbar på i god anda och varierar sin vattenträning med härliga skritturer i vårsolen. Distans och arabhingsten Success är här igen för uppladdning inför tävlingssäsongen. Det är alltid lika trevligt med återkommande kompisar :)

Vi vill även passa på att gratulera Aragon med ägare/ryttare Anna Drugge som var ute och vann i dressyr förra helgen.
Stort GRATTIS till er båda!

Dagens citat:

"Den som drömmer på dagen vet mycket, som undgår den som bara drömmer på natten."

Källa: Edgar Allan Poe

Susanne

2011-03-29


 

Äntligen har snön och nästan all is försvunnit:) Brodden har åkt av och två täcken har blivit ett.

Hästar har kommit och gått. Boxarna har varit till fullo hela tiden, kul för oss, gamla kunder som nya har varit här i olika långa perioder.
Carmen är bl.a. en av dem, en snygg trevlig skimmeltjej med hoppning som huvudsyssla. I dag dök en annan snygging upp, Arazi Boko, en travhingst som ska få lite hjälp med att komma tillbaka till banan. Galoppören Rainbow barrel har gästas oss några dagar medans ägare och tränare Lotta fick opererat knät. Många hästar kommer också för uppbyggnad under denna tråkiga vinter/vårperiod. Framförallt e det mycket träning inför treårstesten som går runt maj.

Dagens citat:

"Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken."

Källa: Michael Pflegar

Susanne

2011-03-14


 

Då tar vi tag i bloggen igen :) Konstigt att det ska vara så svårt att ta sig tid att sätta sig ner några minuter ;)

Alfur har nu åkt till sin tränare för finslipning inför hingstvisningen i vår. Tabasco har lämnat Götet för att fortsätta sin träning hos Roy Arne på Angarn/Täby. Vi har haft äran att få ha flera trevliga hästar här under vintern, Max, Arragorn och Savanna är några av dem.

För tillfället har vi bl.a. två islänningar, Nör och Naela, inne för vattenträning medans ägaren är på annan ort :) Naela har varit här förrut medans det är första gången för Nör, vilket har tagit detta superbra. Tyckte nog att detta var superskönt.
"Inga" kom i tisdags för rehab och träning. Hon är en 3-årig galoppör som har haft lite problem med en stressfraktur.

Dagens citat:

"Tidigare misslyckanden är vägvisare till kommande framgångar."
Källa:Okänd

Susanne

2011-02-24


 

God fortsättning!!!

Vargavinter har blivit en äkta västkustvinter. Is överallt och temperaturskillnader på massor. Det är verkligen kanon med en pool så här års ;)

Bokningar ramlar in hela tiden och stallet är fullt för tillfället men tveka inte med att ringa ändå för avbokningar kan ske av olika anledningar. Alfur, en islandshingst fick plats på sturt pga av en som inte kunde ta sig från stallet för all is. Alfur, uttalas Alvur, är här för en träningsperiod inför tävlingssäsongen och det passade bra nu med tanke på att det är svårt att hålla igång dom nu när underlaget är som det är för många.

Åringarna, Tabasco, Easy come easy go, One, Amalthea och Arnfinn Lunds bägge importer, som nu har blivit 2-åringar, kämpar på med sina uppgifter på ett positivt sätt.
Paintarna Domino och Spirit har hunnit gå från stadiet inridning till tillridning. De är jätteduktiga.
En ny liten stjärna fick följa med oss hem från Täby sist vi var där. Rebetica, "Bettan", en galoppör som är i träning hos Karin Gajda Lindberger. Bettan ska vara hos oss ett tag i rehabilitering och uppträningssyfte och kommer, om vi får som vi vill, till start någon gång i vår när gräset är grönt.

Dagens citat:
Att kunna stava är inte det viktigaste.
Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till onsdag :)

Källa: Kanin (Nalle Puh)

Susanne

2011-01-19