Ale Häst Spas Blogg

 Blogg    2008, 2009, 2010, 2011           


 

God fortsättning önskar vi på Ale Häst Spa.

Första etappen av julledigheten och dess vedermödor är avklarad.

Tomten har kommit och gått, julmaten är uppäten och nyåret står för dörren. Lite krispigt blev det också, så att man fick in lite julstämning i kroppen. :D

Vill gratulera Stall Winall och deras Julia Fame, som äntligen kommit till start igen. De har kämpat tillsammans så länge och slutligen bar det frukt.
Julia startade i dagens första löpning på Halmstads travbana. Där tog hon spetsen enkelt och höll starkt tills 15 m innan mål, där hon blev omsprungen av två rackare. Trots att det inte går att träna på Åby har de lyckats hålla formen på sin Julia. Grattis från oss alla på Ale Häst Spa.

Svenne

2008-12-25


 

Julen närmar sig med stormsteg och som vanligt på denna sidan landet är vi utan snö även denna julen men i år ser det i alla fall ut att bli lite frostvitt . Yeahoo! :)

Lilla ettåriga travhästen, Milles Anton, var i poolen för första gången idag. Det gick strålande bra och han följde bara med nyfiket och gjorde precis allt rätt. Anton kom till oss den 1 december, samma dag som han hade blivit av med lösa benbitar i kotorna. Nu har det gått tre veckor efter operationen så nu börjar en skonsam träning som ska utvecklas vidare till ett liv som tävlingshäst.

Milles Tova har blivit redo för att gå i vagn igen. Det gick oerhört bra och jag är väldigt stolt över hennes framsteg. Att vara travhäst och bli bakrädd är ingen hit. Men trots att hon fortfarande är något skeptisk så är hon väldigt samarbetsvillig och har ett bra psyke. Två dagar i rad har det blivit träning med vagn bakom, lugnt och trevligt gick det med en häst som var jättenöjd med sig själv efteråt. Det är av bl.a. sådant här man blir glad och
nöjd av och för ägaren och uppfödaren är hon nu ett litet steg närmare kvalet. :) Det är många stora kvar, men ändå.

Dagens citat:
"Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge"
källa: "Okänd"

Susanne

2008-12-22


 

Nasi - Go och gladNasi frá Akurgerdi har varit hos oss i en månad nu och har en månad kvar. Han kom hit av den anledningen att ägaren tyckte att han "satt fast" i ena sidan och inte riktigt hade kommit till rätta med sig själv efter importen från Island. Han har på dessa fyra veckor utvecklats jättemycket både fysiskt och psykiskt. Han är fortfarande lika snäll och rar som han har varit hela tiden, gör som man säger och älskar fortfarande allt och alla, men han gör det med glimten i ögat och tar alla chanser att få busa både i hagen, in och ut från hagen och under träningspasset. Trots bus och lek är hanNasi - Skönt!!! väldigt seriös vad gäller träningen. Ska det tränas så ska det. Efter en månad på bandet i poolen, solat solarium, fått en genomgång och laserbehandling av kiropraktor så känner han sig nog lös och ledig som en katt.
Jättekul tycker vi! Under kommande månad kan han helt och hållet fokusera på träningen och efter det komma hem till norrland för att fortsätta träningen inför 2009 års tävlingssäsong.

 

 

Susanne

2008-12-17


 

Några hästar har åkt hem och några har tillkommit.

För Tina Blaze har det blivit dags för travträning, så hon har fortsatt vidare till en annan tränare som ska koncentrera sig på att få ut henne till start. Tina fortsätter att komma som "drop in" häst 1-2 ggr/vecka.
Nikita och Henke lämnade spa´t igår, efter lite knappt 3 veckor, då ägarna kommit hem från en skön semester i Thailand.
Fjölnirs inkörningsvecka är slut men han återkommer redan på måndag på "drop in".
Cheri hämtas idag efter att ha tränat här i 3 veckor.

Haraldur, Fengur islandshästar, kom med Jadar frá Olofsbergi i fredags. Han ska stanna i en månad.
Haraldur kom med ytterligare en islandshäst idag, Sleipnir frá Laufhóli.

Diva, ett halvblodssto, dök upp igår för att stanna till efter nyår. Ägarna ska fira jul och nyår i Vietnam.
Under dagen kommer det även ett travsto som ska stanna i 2 veckor och ytterligare en häst kommer för att stanna i morgon.

Förövrigt tränar hästarna vidare och gör framsteg i träningen.
Nasi frá Akurgerdi är jag väldigt nöjd med och återkommer mer om detta.

Susanne

2008-12-16


 

TimjanTimjan kom till oss den 3e dec och har varit här lite drygt en vecka nu. Hon gick omkull i hagen i somras, om jag har förstått det rätt, och ådrog sig en bäckenfraktur. Boxvila har det varit sen dess, förutom ett par vändor i stallgången nu på slutet. Frakturen har resulterat till att hon har blivit väldigt sned och skev i bakpartiet och att det naturligtvis då även har blivit väldigt muskelfattigt.
Veterinärerna ser väl i dagsläget inte så ljust på en normal framtid men tycker som ägaren att hon är värd en chans och att vattenträning då skulle vara det bästa alternativet.
Min förhoppning är att få upp en så jämn muskulatur som möjligt så att ev. mycket av skevheten och problemen kanske löser sig av sig självt.
Frakturen är ju där den är så den kan vi inte göra nåt åt men vi kanske kan få henne att fungera hyfsat. Mirakel har hänt förr och hon är bara 1 år och det är en fördel i läkeprocessen.
Vi har börjat att arbeta med henne, hon är ute nu i liten hage (6x6m) och hon har lärt sig att gå på bandet i poolen. Det tycker hon är helt OK nu, men det är värre att duscha innan, fast det går bättre och bättre det också.
Förövrigt kan man inte tro att det är något som helst problem med denna lilla raring för hon är som vilken annan ettåring som helst, go och glad, pigg och alert. Äter i stora lass och är mycket social.
Tycker helt enkelt att livet är störtskönt.

Susanne

2008-12-11


 

Det är väldigt mycket att göra här på spa´t nu. Fullt i stallet och även "drop in" -tiderna tryter. Otroligt kul tycker vi som jobbar här och för att kunna hålla samma goda kvalité som alltid så har vi tagit in extrapersonal.

Några nya hästnamn som dykt upp är bl.a. Timjan, ettårigt halvblodssto,   Milles Anton, ettårig travhingst, Fjölnir från Stenholmen, islandshäst, Nikita, halvblodssto och Henke, D-ponny samt att vår måndagsgäst Dottla har varit på besök över helgen. Mer om dessa och resterande som redan bor här följer under dagarna som kommer samt att det även tåls att nämna lite om stamkunderna som kommer regelbundet, en till tre dagar i veckan.
Julia Fame är en av dom och har nu äntligen efter många om och men kommit till kval på Åbytravet och genomförde det med godkänt resultat, var frisk och fräsch efter och planerar starta på juldagen om inget oförutsett händer. Vi håller tummarna och är med hela vägen.

Susanne

2008-12-09


 

Tack alla ni som kom och gjorde glöggkvällen till en riktigt mysig och trevlig kväll!
Vi bokar upp andra advent nästa år också!

Susanne & Svenne

2008-12-07


 

Glöggafton på Ale Häst Spa

Söndagen den 7/12 kl. 17.00

Alla är hjärtligt välkomna, gamla som nya kunder, samt nyfikna.

Skicka ett mail om hur många ni är som kommer så vi vet hur många pepparkakor och lussekatter vi ska baka.

Susanne & Svenne

 


 

Ytterligare 3 hästar har kommit till Ale Häst Spa i helgen.
Galoppören Beckina och travhästen Lady Tribut med sitt lilla barn.
Ikväll kom det även en travåring som ska rehabilitera sig efter en operation som har utförts idag. Efter boxvilan är avklarad, stygnen är tagna och såret har läkt så ska den få börja med vattenträningen lite smått.

Susanne

2008-12-01


 

-14 ena dan och +10 den andra dan, vad mer kan man begära. Tur man jobbar inomhus :)

Lite nya hästar har dykt upp i stallet.

CheriD-ponnyn Cheri från Kungsbacka kom igår. Travhästarna Robin Q., som också kom igår, och November Motion, som dök upp ikväll. November har varit hos oss under en period tidigare och ska stanna till årsskiftet om inget annat sägs på vägen.

NasiÖvriga boende tränar på riktigt bra på bandet och för att nämna några så har "Nasi" t.ex. äntligen lärt sig hur det hela ska gå till och använder nu alla fyra benen hela tiden. Han är en supertrevlig liten häst som älskar allt och alla.


Imi tränar

"Imi" har börjat trava lite smått på bandet och det går jättebra. Han är pigg som en mört och tycker att allt är kanonroligt. En jätte rar häst med mycket riv i.
"Travtina" tränas på i godan ro med både vatten- och ridträning kombinerat. Snäll häst med mycket krut i.
"Tova", 2-årig travare med en väldigt massa "myror i brallan" men snäll och rar och lyssnar på vad man har att säga henne. Inridningen går bra och snart kan nog tom vagnen komma på lite försiktigt igen.
"Dunaroni" och "Fly Away" har fått semester ifrån tävlandet och bidar sin tid antingen i hage eller en stund på bandet och framför allt i det väldigt sköna solariet.
"Regenta" kör varianten varannandagsträning i poolen för att hålla igång systemet och hålla nere risken att få tillbaka sin fång som hon är frisk ifrån. En väldigt rolig och charmig arabhäst på 17 år som tror hon är 5 och beter sig som om hon vore 3.

Soltid

Susanne

2008-11-26


 

Vädret var helt ok i Oslo, förutom att det var fruktansvärt kallt.
Banan hade av denna anledning en hård botten och ett mycket löst sandlager ovanpå detta, så den "rullade" och fäste saknades. Det var en  bana gjord för små hästar med kort aktion och inte för hästar som "Ronny" och "Gösta" som är stora med stor aktion. De gjorde ett ärligt försök men kom ingenstans. Och med detta i vår hand så vet vi att ingen av dessa två juveler är ämnade att springa under vintersäsongen utan får vara pigga och fräscha till vårpremiären istället. Det ser vi fram emot! 

Vi vill samtidigt gratulera Lotta med sin relativt nyinköpta "Kurtan" som tog en fin tredjeplacering på denna bana. First Cut (Kurtan) är ganska liten med en ganska kort aktion och hade inga som helst problem med underlaget. Jag hoppas att jag får se mer av "Kurtan" i resultatlistorna under denna vintersäsong.

Susanne

2008-11-22


 

Nasi på väg ur badetIgår kväll kom en ny gäst långväga ifrån. Han hade åkt hela vägen från Östersund och Gormgården. Nasi frá Akurgerdi.
Han ska stanna i en månad, kanske lite längre. En mycket trevlig liten hingst med stor personlighet.
Idag var det hans första dopp i poolen vilket gick strålande bra. Han gick ner i stort sett med en gång och gick på bandet.
Hade lite svårigheter med att förstå vad det var han skulle göra men löste det på ett bra sätt. Detta kommer han lära sig fort.

Vi har en ny medarbetare för tillfället. Jenny heter hon och ska vara hos oss ett tag om allt fungerar som det ska, vilket det säkert gör. Hon har stor erfarenhet av hästar och har jobbat en hel del med det. Dressyr och halvblodshästar har det mest blivit för hennes del.

I morgon bär det av till Övrevoll i Oslo. Dunaroni och Fly Away startar. Vi hoppas på det bästa och att vädret håller sig utan nederbörd.
 

Susanne

2008-11-19


 

Helgen är till ända. Som vanligt har vi haft fullt upp i både lördag och söndag. I Lördags var det Dunaroni (Ronny) och Fly Away (Gösta) som fick åka till Galoppbanan i Säve för ett litet nätt jobb inför torsdagens löp på Övrevoll i Oslo. Lopp 3 och 4 blev det. Dunaroni går ut med hela 63 kg på 1600 m med Trond Jörgensen i sadeln och Fly Away även han på
1600 m med Per-Anders Gråberg och 55 kg i sadeln.
Det blir troligtvis de sista starterna i Oslo för det här året och ska vi fortsätta med vintersäsongen så blir det Täby för hela slanten. Får se hur länge vi mäktar med att åka dit i vinter.

På lördagseftermiddag var det dax för studiebesök igen. Den här gången var det ett gäng entusiaster från den Akademiska föreningen i Göteborg.
Tack för en mycket trevlig eftermiddag!

Söndagen har för omväxlings skull varit utan nederbörd. Det har dock blåst halv storm och väldigt kallt men solen har i alla fall lyst hela dagen och det är ju bra och uppiggande.
En ny kund dök upp idag. En quarter och blivande westernhäst. Trots lite skepsism så löste även denna herrn uppgiften riktigt bra till sin mattes stora förvåning.

Lill-Klas på simturHästarna här på spa´t har tränat på som vanligt och nu har även Lill-Klas, som efter betet blev en aningen för tjock, fått börja träna i poolen.
Lill-Klas är tyvärr lite för liten med sina 103 cm för att gå på bandet (blir för mycket vatten att tappa ut) så han får simma några vänder över istället. Det tyckte han var kul och med detta hoppas vi att han ska tappa några kilon och slippa att få fång.

Susanne

2008-11-16


 

Igår kväll var det huset fullt med folk. Vi hade ett studiebesök från Islandshästföreningen Landi. Ca 30 personer hade hittat hit förväntansfulla. De fick se Andri frá Feti och Imi från Lindeberg göra sina träningspass på bandet i poolen. Båda hästarna löste uppgiften med allt folk exemplariskt. Vi "ritade och berättade" så mycket som möjligt om vad vattenträningen gör och ger och de fick chansen att ställa 1000 frågor.
Vi upplevde besöket väldigt positivt och hoppas även att sällskapet fick de svar de ville ha. Tack för en mycket trevlig kväll!

Imi från Lindeberg
Imi från Lindeberg

Susanne

2008-11-14


Roligare väder får man ju leta efter. Halv storm och piskande regn är kanske inget man jublar över men något man troligtvis får vänja sig vid de närmaste månaderna.

Helgen har varit helt ok. 11 hästar har vi haft inne över helgen så poolen har fått arbeta på högtryck.
Brádur och Andri är två av dem som har fått träna på i helgen.
Idag är det måndag och då blir det full fart på "drop in"- kunderna.
Från kl 9 och fram till 18 kommer de med jämna mellanrum. De som bokat tid i dag är nog ganska glada att få slippa träna utomhus en dag som denna.
Freyja och Brádur åker hem idag och en ny liten häst tillkommer.

En tur till ridskolan har det även hunnit bli i helgen.
Denna gång var det dax att lära sig styra igenom
konor och andra små skojiga hinder på vägen.

Michelle på väg till ridskolan

Susanne

2008-11-10


 

Dunaroni "Ronny"
Dunaroni "Ronny"

Frisk och fräsch som en nyponros, och det med bravur.
"Ronny" med stort D, vilken kille.
Efter ett års frånvaro ifrån tävlingsbanan var han tillbaka.
Torsdagens löp på Övrevoll i Oslo kommer jag sent att glömma.
För lite drygt 4 månader sen hämtade jag hem honom från Norge.
Halt och lytt på fyra ben. Tokigt tyckte många men det fanns nåt med den här hästen som tilltalade mig, förutom hans tidigare goda löpsresultat. Troligtvis var det utmaningen att få i ordning på honom och få tillbaka honom till banan som lockade. Hur som helst så fanns där en känsla. Igår fick jag svaret på det.
Rankad sist gick han ut i ett lopp på 1600 m.
Starten gick, och där var de iväg. Trea, Fyra invändigt hela vägen runt sväng och på bortre lång. Kanonbra so far. Önskan var att han skulle hålla i alla fall till upploppet innan han blev trött. Hundra meter in på upploppet var han fortfarande med. 200 m till mål avancerar den lille rackaren och går upp tillsammans med en annan i ledning.
"Hoppsan Hejsan vad hände här då", tänkte jag, "det kan väl inte vara möjligt att han skulle vinna det här?" ca 50m kvar började krafterna ta slut. Helt fantastiskt, han höll till en tredje placering. DUKTIGT RONNY!!!

Susanne

2008-11-07


 

Vi börjar med att hälsa Elin och Emmelie välkomna. De ska vara hos oss och praktisera denna veckan. Elin och Emmelie går första året på Plönninge hästgymnasium i Halmstad.

Här kommer liten uppdatering om några av hästarna som bor här på spa´t.

Freyja från NoltorpFreyja tränar gladeligen på. Nästa måndag är det dax för henna att åka hem och fortsätta sin träning på hemmaplan. Hon har då varit hos oss i en och en halv månad och har under denna tiden, tycker jag, vuxit mentalt och blivit lite mer fokuserad på uppgifterna hon får. Ryggen har börjat komma och "rumpan" likaså, mer fast i kroppen och en bra grund att träna vidare på. Hon går fortfarande under namnet "vårt lilla rivjärn" och det får hon så gärna göra, för det är med en positiv klang och på ett positivt sätt. 

 

 

Tina Blaze, "TravTina" har vi börjat ridträna mer. Hon rids varannan dag och tränar i poolen varannan dag. Supertrevlig att rida och ha att göra med. Ska snart få börja gå i vagn igen.
Milles Tova, "Tova"  utvecklas bra. Hon är en stor 2-åring som har växt fort och växer fortfarande. Tycker mycket om denna skonsamma variant av träning. Vi har börjat lite smått med inridningen och förberedelserna för att snart kunna få vagn bakom henne igen så att hon kan tränas till att bli den duktiga travhäst som hon är ämnad till att bli.

Julia Fame kom på "drop in" för ett morgondopp. Träningen går framåt och kvalet är i sikte. Om allt går som planerat så ska hon kvala på Åby nästa tordag.
"Dottla" och "Prinsen" var här för sina träningspass idag. Dottla fick prova på att trava lite lätt i poolen idag. Det var jobbigt och annorlunda tyckte hon men löste det väldigt bra för att vara första gången.
"Prinsen", som egentligen heter Förstudagur och betyder Fredag:), var väldigt redig och fokuserad idag. Han provade bara att dyka en gång idag. :)
Milles Tempo och Lady Metro börjar också bli "fit for fight" för start resp. kval snart. Troligtvis, om inget inträffar, om ca 2-3 veckor.


Dagens citat:
"Måndagar är ett jäkla sätt att använda en sjundedel av sitt liv på"
Källa: Okänd

 

Susanne

2008-11-03


 

Dunaroni är startanmäld till på torsdag i Oslo. Bricka 4 blev det på 1600 m och det får man ju vara nöjd med. Tufft motstånd är det också för en som inte har startat sen 3 nov -07 men det kan ju vara till hans fördel med, han kommer ut frisk och fräsch som en nyponros och de andra är förhoppningsvis lite slitna efter en lång säsong. Han kommer behöva löpet. Vi hoppas att han tar löpet bra och att det sätter fram honom ytterligare. Blir det godkänt på torsdag så startanmäls han till Lördagskomben den 15 nov på Täby.

Susanne

2008-11-02


 

Fly Away ("Gösta")

Det var för kort för stumt och för snabb bana på Jägersro för lilla "Gösta".
Han slutade som nr 8 men tog löpet bra och var inte speciellt trött och tagen efteråt. Förövrigt uppförde han sig jättebra i både stall och ledvolt.
Jag är nöjd med framstegen han gör men han behöver klart mer löpsrutin då han fortfarande är så pass grön i dessa sammanhang. Jockeyn, Kim Andersen, var också nöjd trots placering och trodde nog att om han hittar galoppen och snitsen på löpningen kan det nog komma bli en bra häst, för springa kan han.

 

Susanne

2008-11-01


 

Det är rush här på spa´t nu. Kul!
I lördags styrde lastbilen till Säve igen för träning. Hästarna kändes åter igen fräscha och friska. "Fly" fick sig ett fint jobb inför morgondagens tävlingar på Jägersro och Dunaroni tränar vidare för sin start den 6:e.

Söndagen bjöd på regn och storm. Hann att åka och hämta "Viktoria" som skulle stanna ett par tre dagar då hennes ägare skulle på minisemester, också dom på spa:) Rubicon kom på eftermiddagen, också han för att stanna till tisdagen då hans ägare skulle till Holland på snabbvisit. Strålande att kunna åka iväg och ändå veta att hästen blir tränad.

Måndagen rullade på med "drop in" från kl 10-15. Däremellan och efter tränades även hästarna som bor här. Lotta och Ronja kom för att rida två turer Lotta red Dunaroni och Freyja och Ronja red Fly och TravTina.
Vi hjälptes sen åt med att bestiga Tova för första gången. Det gick jättebra och hon accepterade att någon satt på ryggen.
De som kom för "drop in- bad" var bl.a. en ny kund, "Pebbles Beach", från Kungälv, Stammisen Victor, ponnyn Henke från Jonsered och islänningarna "Dottla" och "Prinsen" från Gråbo.

Även tisdagen började med "drop in" fast kl 9 med Julia Fame. Carina kom därefter med barnens 2 ponnisar, "Bianca" och "Sockan". Cicci och Malin lämnade av sin ena islänning under dagen så att han skulle få prova denna träningsvariant medans de var på kurs hela dagen. Han uppförde sig jättebra och fattade precis vad han skulle göra när han var i vattnet.
Nikita, från Jonsered, var tillbaka för ett pass i poolen och dagen avslutades med ett besök hos veterinären för att konstatera dräktighet med vår egna märr. Det har gått en bra bit över 90 dar så det var lite svårt att se nåt men klart och fint fostervatten och en navelsträng får väl duga.

 

Susanne

2008-10-29


 

Grattis November Motion till en bra spurt och en fin 3:e placering på Åby igår !

Susanne

2008-10-24


 

Var väldigt nöjd med hästarna på banan igår. "Fly" var pigg och glad och har tagit fredagens löp bra. Fötterna kändes bra, ingenting att anmärka på. "Ronny" var jag oerhört nöjd med, kändes jättefin och jobbade kanonfint i hand hela vägen. Kändes som en rund "mille". Ska bli kul när han blir mera klar och förhoppningsvis känns som tre.
Lotta var med som vanligt. Hon hade "Barbro" och nyförvärvet "Kurtan" med sig. Båda var väldigt glada på livet och Lotta blev nog en smula trött, speciellt på "Barbro" :)

Undertiden jag var borta så tränade resten av hästarna på här hemma under Christinas ledning samt att "gymmet" blev städat och två boxar blev skurade.

Navigation var tillbaka i poolen på eftermiddagen och följdes av gymkhanaponnyn Nicky.

Dagens citat:
"Den som inte hoppas på att vinna har redan förlorat"
källa: spanskt ordspråk.

 

Susanne

2008-10-23


 

I går åkte Kraftur vidare efter att ha varit här i en månad. Turen gick till Vedum och Heimir och Therese. Han ska nu fortsätta sin träning där för att komma i ordentlig form till nästa års tävlingssäsong. Vi har i och för sig inte sett det sista av Kraftur som ska komma tillbaka med jämna mellanrum under vintern. Vi önskar "Team Kraftur" lycka till och kommer att hålla ögonen öppna under nästa tävlingssäsong.

Idag styr lastbilen ut till Säve och galoppbanan. Fly Away ska få sig ett lätt canterjobb och Dunaroni ska gå ett ordentligt jobb.
"Fly" är anmäld till Jägersro den 30:e och Dunaroni ska få sig ett "träningslöp" i Oslo den 6:e.

"Team Gråbo", Annika och Jenny, kom igår med sina islandshästar Dottla och "Prinsen".
Dottla fick sig även en genomgång av Roger med TNS.

"TravTina" fick åka en tur till KBA och träffa Stefan Andreasson som gav henne lite chocklaser på sin gamla skada.

Navigation avslutade dagen med ett lungt och fridfullt träningspass i poolen.

Dagens citat:
"Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken."
Källa: Michael Phlegar

Susanne

2008-10-22


 

"Barbro" och Lotta gjorde ett bra lopp i torsdags. Trots tappad start och ruskigt mycket sprut så kom hon som en kanon på upploppet. 4an, 5an och 6an kom in på samma tid och tyvärr så drog de det kortaste strået och fick placeringen försten utan pengar, 6a.

Vi själva var på Övrevoll, Norge, igår fredag med Fly Away (Gösta).
Det var ett löp på 1100 m. Vi tänkte att han skulle få det som ett träningslöp och se lite var i träningen han står, samt att se om hans fötter har blivit såpass bra som vi tror. Pga. skör hovkvalité och en forna hovbensrotation kan han i dagsläget inte tränas på samma sätt som många andra. Hårda grusvägar är inget för honom i större utsträckning.
Det har blivit vattenträning i Hydro Horse och ett och annat banjobb på Säve. 
Han gjorde ett bra löp och trots att han inte är riktigt färdig och troligtvis ska längre distans, 1600 m, så kämpade han till sig en 5e placering. Jätteduktigt! Han tog löpet mycket bättre än jag hoppats på, trots rullande bana utan fäste. Han blev inte så trött som jag trodde han skulle bli. Träningen i Hydro Horse har gett honom en ännu bättre grundkondis än jag hade hoppats på. Han har ju trots allt inte startat på ett drygt år. Med detta löpet i bakfickan ser vi positivt framåt och hoppas detta satte fram honom ytterligare.

Dagens citat: 
"Så länge man inte ger upp, har man inte förlorat."
källa: Okänd.

Susanne

2008-10-18


 

Idag startar Rainbow Barrel, med sin ägare och tränare Lotta Ericsson i sadeln, på Jägersro. Vi håller tummarna och kommer ihåg att se löpet på ATG-live på nätet. "Barbro" är vårat ansikte utåt på våra reklam-flyers.

Dagens citat:
"Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att man ska njuta av det."
källa: Samuel Butler

Susanne

2008-10-16


 

Då var det en sån där tråkigt blöt mellandag igen med regn och grått.
Förutom "TravTina", som ska få gå på tur i dag, så är det som vanligt träning inomhus. Nu spelar det ju ingen roll huruvida solen skiner eller ej, eller om man tränar utomhus eller inomhus, man blir ganska blöt på det här jobbet ändå.

Kul med så många nya kunder under senaste tiden och kul med alla  "gamla" som troget fortsätter att komma. Med denna utvecklingen får jag nog se över personalen, dvs. mig själv, Christina jobbar sina timmar hon ska. En extrapersonal på timmar kanske? Eller nån som tar mockning och in- och utsläpp på helgerna kanske. Det tåls att fundera på.

Susanne

2008-10-15


 

Full ruljans var det igår med hästar och ponnysar som kom för sina träningspass.
En ny kund dök upp, "Henke", en D-ponny som ska träna ryggen lite extra. Han skötte sig exemplariskt och verkade tycka om den nya lite annorlunda träningen.

Man har fått lära sig en hel del annat under tiden när man har en sån här anläggning. T.ex. att allt maskinellt faktiskt bara kan stoppa och säga upp sig närhelst det passar. Det blev vi varse om i går då bandet slutade driva runt. För att vara på den säkra sidan och hoppas att det bara var det, åkte jag och köpte hydralolja till motorn. Fyllde på sådär en 50 liter, väntade en stund och provade igen. Ingen förändring. Ringde min "räddare i nöden" som kom hit, lyfte upp bandet och tog sig en kik och konstaterade att kilarna till drivhjulet på bandet hade sagt upp sig för all framtid. Händig som han är så åkte han till verkstaden och tillverkade nya. Kl. 01.15 kunde vi sänka bandet igen.
Förutom att saker och ting kan gå sönder så har vi också lärt oss att allt löser sig till slut på ett eller annat sätt. Slutet gott allting gott.
I dag kan hästarna "bada" igen.

Susanne

2008-10-14


 

Måndag i dag och island och ponnyeftermiddag. Från 13.30 och framåt töms poolen för småhästarna.

Igår var vi ute på Galoppbanan med Dunaroni och Fly Away. Vi mötte som vanligt upp Lotta Ericsson med sina hästar Rainbow Barrel och Citaro.
Fly fick jobba ihop med Citaro och Dunaroni tillsammans med Rainbow Barrel. Var väldigt nöjd med båda och startanmäler Fly idag till Övrevoll, Norge. Rainbow Barrel, "Barbro", startar på Jägersro i Malmö på torsdag.

Susanne

2008-10-13


 

Vi vill gärna gratulera "Elvis" (Eat Them Up Kemp) till en fin 2a placering på Halmstad igår med nytt rekord på 15,3 dessutom.

2008-10-09


 

 Stall Winall kom med sin Julia Fame på ett morgonbesök. Julia var taggad och kände sig nog i ganska god vigör.
Monica dök också upp med sin Victor. Victor hade som vanligt ett strålande humör och god samarbetsvilja. Han har nu äntligen fått börja trava lite lätt på bandet.

D-ponnyn Pontus lämnades igår över i våra händer för en vecka framöver.
Ägarinnan med familj ska åka på en härlig semestervecka till Turkiet.
Det är lätt att bli en smula avundsjuk nu när hösten faller på.

Krafturs ägare Malin och en av Krafturs tränare, Terese, kom och hälsade på honom. De fick chans att se honom arbeta i poolen och var nöjda med vad de såg. Han har kommit ganska långt i sin träning och det är nu träningen börjar på allvar. Samarbetsvillig, positiv, glad och mysig är bara några av orden som stämmer in på Kraftur.

Freyja är spat´s lilla rivjärn för tillfället. Väldigt pigg och glad och en del hyss här och där men tränar mycket bra och för det mesta väldigt fokuserat. Har endast lite jobbigt med att stå still i solariet, men inget som stör. Jag tycker hon är en rolig häst med mycket personlighet.

Fly Away (Gösta) och jag fick oss en promenad tillsammans med Lotta och "Kurtan". Gösta var riktigt "på tårna" och hade suget efter att få springa lite. Vi får väl se om vi får startanmält på måndag. Förhoppningsvis kommer även Kurtan med till den 17:e.

Förövrigt tränade resten av hästarna på i poolen och förutom alla de som kommer drop in så har vi  12 hästar i stallet nu och ett par är på väg in och en är på väg hem. Kul med nöjda kunder och att det sprider sig så att fler och fler börjar hitta hit. 

Susanne

2008-10-09


 

Igår var det tisdag och kanonväder i denna delen av Sverige.
Förutom kiropraktorn som kom, välkomnade vi ett par nya kunder. En från Vena Dressyrcenter, Jessica med sin "Ruben". Efter behandling fick han sig ett litet dopp i poolen. Han löste uppgiften med bravur och var jätteredig.
Glenn, en kompis till vår kund Alf, kom med sin travhäst, Mr Boss. "Bosse" fick också en behandling men hoppade över poolen denna dag och gick rätt in i solariet en stund för värme, skön avslappning och lite singlettsyre. "Bosse" startar på Åby på torsdag.

Susanne

2008-10-08


 

Idag välkomnar vi Mikaela som ska ha sin 3 veckors APU hos oss.
Mikaela går andra året på naturbruksgymnasiet i Skene. Hon fick en rivstart med bl.a. en tidningsreporter från Näringslivsrespons, som var här för att skriva en artikel. Och förutom alla hästar som bor här på spa´t , ett gäng islandshästar som var här för sina träningspass.
Två nya islandshästar dök upp, båda tränade av Jenny Blomqvist i Gråbo.

Helgen har passerat med stormvindar, regn, studiebesök och galopptävlingar.

Studiebesöket i lördags låg Anna Stewart bakom. Hon hade med sig sina allsvenska hopponnytjejer från Lilla Edets Ridklubb och de hade i sin tur  med sig 2 st. ponnysar. De två små individerna uppförde sig jättebra och båda förstod vad det var de skulle göra. Besöket var trevligt och mycket givande. 

Söndag och årets sista löpsdag på Göteborg Galopp. Sju fina men väldigt blöta löp avreds. Lotta Ericsson red hinderlöp på Anders Herlin-tränade "First cut". De slutade med en sjunde plats efter att banan var tung och hästen blev trött. Lotta red ett klanderfritt löp och gjorde det bästa av situationen. Hästen gjorde likaså och hoppade riktigt bra, bäst av alla hästar om jag får tycka och säga. De var ett bra team och passade varandra som handen i handsken. First cut skulle säljas efter denna starten så det blev ett kul och intressant impulsköp för Lotta som var på ett strålade shoppinghumör denna dag. Andra impulsköper ett par byxor men Lotta nöjer sig inte med småkrams, ska det vara impuls så ska det. :)Dessutom så var det rea denna dag och då är det svårt att låta bli.
First cut fick genast ett nytt smeknamn och kallas numer för
"Farbror Kurt" eller "Kurtan" om man så vill.
Vi önskar Lotta och Kurt lycka till i framtiden.   

Susanne

2008-10-06


 

Äntligen fredag för er som är lediga på helgen. :)

I går tränade hästarna på som vanligt här hemma.
Kraftur gjorde sitt första lilla travpass i poolen. Det gick väldigt bra.
Han är en oerhört trevlig liten häst. Man kan knappt tro att han är hingst. Snäll, rar och samarbetsvillig på alla sätt och vis.
Freyja kämpar på. Också samarbetsvillig och väldigt rar men ganska envis, fast på ett roligt sätt.
Travhästarna "Tina", "Tova", "Tempo", "Lady" och "PippiLotta" tränar också på superbra. Lady ska förhoppningsvis kvala nästa torsdag. Det ska bli spännande.

Dunaroni (Ronny) och Fly Away (Gösta) fick åka ut till galoppbanan för ett träningspass. Båda hästarna skötte sig bra och tyckte nog att dagens träning var jättekul. De kändes båda väldigt fräscha och pigga på att arbeta. Snart dax för anmälan för "Gösta".

Tänkte ta lite nya kort under dagen och lägga in, både här på nyheter och i galleriet. Ha en bra dag och glöm inte att det är årets sista löpsdag på Göteborg Galopp på söndag. Jag har lite fribiljetter kvar om nån skulle vara intresserad. Ring mig så löser vi det 0706-047337. (Ni behöver inte vara kund hos oss eller ens känna oss för att få biljetter. Först till kvarn!)

Susanne

2008-10-03


 

Nu är det officiellt höst. Regnet har börjat ösa ner i omgångar och jag är väldigt glad över vår investering i sandhagar. :)

Victoria (Winter Star), som bodde hos oss i 5 veckor i våras, var tillbaka för ett träningspass i poolen efter att hon hade fått sig en genomgång.
Claus åkte hit i 2 omgångar med hästar i går. Navigation som tränade i poolen och Barett behandlades av kiropraktorn.
Även Alf hade två av sina hästar till behandling.

Travhästen Milles Tova, 2 år, gjorde sitt första dopp i poolen. Det gick strålande bra och hon förstod med en gång vad hon skulle göra och tyckte det var kul direkt.

Studiebesöket från Kungälv gick bra och var jättetrevligt.

Susanne

2008-10-01


 

Freyja från Noltorp dök upp med sin ägare i Fredags. Freja ska stanna till 10 nov för att träna upp sig och sina muskler. Erna (ägaren) vill bla att hon ska bygga mera ryggmuskler. Freja tyckte inte riktigt som vi första dagen och fixade inte riktigt det här med att gå på band i vatten, men på lördagen ramlade 10-öringen ner och hon gick som hon aldrig hade gjort något annat. Bra jobbat Freja!

Kraftur tränar positivt vidare utan några som helst problem. Han tycker detta är jättekul!

Victor kom igår för sitt 11:e träningspass. Framåt och glad som vanligt ser han nog fram emot att få börja jogga lite lätt på bandet nu på onsdag. Roligt att han tar emot vattenträningen så bra!

Alf anlände igår kväll med ytterligare en travhäst. Milles Tova, 2 år, ska vara här ett tag för uppträning av muskler och grundkondition för att bli riktigt förberedd inför sitt framtida yrke som tävlingshäst.

"TravTina" tränar på bra i poolen. Hon ska nu även få skor på fötterna så att hon även i sitt träningsschema kan få lite ridträning inlagd som ett gott komplement.

 

Susanne

2008-09-30


 

Helgen har flutit på som sig bör. Ridskola varvat med tränande hästar på bandet och på banan. På lördagen var det dags för den stora poolrengöringen. Man är ju faktiskt ganska optimistisk inför denna begivenhet och tror i vanlig ordning att det är snabbt gjort. Men som vanligt har man fel, klockan hann bli 02.00 innan man var klar.

På söndagen riktade vi vårt intresse mot Jägersro galopp och Grupp 3 löpningen, Onsala Arabian International Sprint. Vår forna kompis Skan Skan skulle vara med och tävla där och om han gjorde. Han gick tidigt upp i front och drog ut fältet ordentligt och 50m innan mål såg han ut som vinnaren. Då dök det upp en skylt han inte sett tidigare som verkade intressant och var värd att titta närmare på. Då blev han förbisprungen av en rackare. Tvåa i en Grupp 3 löpning går inte av för hackor. Grattis!!!

 

Framåt kvällen var det dags för Sir Robin att åka hem efter 4v vistelse hos oss. Robins mamma var överförtjust över hur väl han tagit träningen.
Vi önskar dom all lycka i framtida tävlingar och håller ett öga på startlistorna och vinnarcirkeln, där vi är övertygade att de kommer avlägga visiter.

Svenne

2008-09-29


 

Hildis Due

Torsdagskvällen blev inte som jag hade hoppats på. Det blev den mest brutala torsdagen i mitt hästliv.
Gått gåendes och bra med i fältet in på upploppet hände det som inte får hända. Hilda snubblar till och trampar troligtvis tokigt och bryter benet. Allt gick så fort men ändå så långsamt. VARFÖR? Inte Hilda! Hon har ju knappt varit förkyld i sitt liv. Orättvist! Förkrossande!
Ett stort tack till alla inblandade på Övrevolls galoppbana för allt stöd och för er snabba handlingskraft. Hon behövde i alla fall inte lida så länge.
Resan hem i från Oslo var den tyngsta och längsta någonsin.

Susanne

2008-09-29


 

I tisdags var kiropraktorn här igen. Intresset var stort och han fick lite mer att göra denna dag än han nog hade tänkt sig.
Det blev 8 hästar totalt. Hilda och Robin här ifrån spa´t. Claus kom med Barett, Lotta dök upp med duktiga Rainbow Barrel, ponnyhästarna Pontus och Eligant fick också träffa honom och så kom Alf med travhästarna Milles Tempo och Lady Metro.

Onsdagen bjöd på strålande väder. Victor kom förbi för ett morgondopp. Fly Away (Gösta) och Sir Robin fick åka på en tur till galoppbanan. "Gösta" gick jobb ihop med Lottas Citaro (Nils) och Robin cantrade tillsammans med Rainbow Barrel (Barbro). Det gick superfint och alla vi fyra var väldigt nöjda när vi åkte tillbaka hem igen.
Gymkhanaponnyn Nicky var tillbaka för ett uppmjukningspass. Hon hade tillsammans med sin ägare blivit 3:a i SM härom veckan. GRATTIS!
Krafturs ägare var och hälsade på och fick se Kraftur på bandet i poolen. Det var trevligt.
På kvällskvisten kom några entusiaster ifrån Göteborgs galoppsällskap på ett studiebesök. De fick då se Clauses fullblodshäst Navigation och våran egen Dunaroni i poolen. Tack för den fina blomman vi fick!

Nu ska jag packa in mig och Hilda i bilen för en tripp till Övrevoll/Oslo.
Starten går kl. 20.25 ikväll och jag återkommer i morgon med resultat.
Ni får njuta i solen så länge och ha en underbar dag!

Susanne

2008-09-25


 

Måndagen har flutit på riktigt bra. Hästar har badat på löpande band i stort sett hela dagen.


Stom´s PippilottaCarina kom först med sin travhäst "PippiLotta". Hon fick börja dagen med ett morgonpass och som vanligt var hon lika positiv, glad och  lekfull i vattnet.
Medans "Pippi" solade och hade det skönt fick "TravTina" en stund i poolen. Idag fick hon trava på bandet för första gången och hon fattade precis vad det handlade om och gjorde allt rätt.
Sen rullade dagen på med bl.a. "Robin", som fick ett ordentligt pass, travade klockrent och var nöjd och belåten efter.
Kraftur skulle äntra poolen för första gångenKraftur frá Bringu efter att ha fått sig en ordentlig schamponering. Efter bara en liten tvekan gick han ner i poolen och skrittade 5 min. Jättebra!

På eftermiddagen kom Susanne med Brádur och Merkur. Båda är väldigt fokuserade på sin uppgift och gör det bra. Merkur, när han väl har kommit ner i vattnet.

Avslutade dagen gjorde Alf med sina två andra travhästar, Milles Tempo
4 år och ett dräktigt sto som han inte vill ska tappa muskler över ryggen och samtidigt hålla igång kondisen och rörligheten i leder odyl. under dräktigheten samt att hon senare när hon blir stor och tung kan få känna sig lite lättare för en stund. Alf äger även Tina som är gäst hos oss för tillfället.

 

Susanne

2008-09-22


 

Här kommer ytterligare en uppdatering i korta drag.

Onsdagen bjöd inte på några överraskningar. Alla hästarna som bor här på spa´t tränade på lyckligt på det ena eller det andra sättet. Allt flöt på som det skulle.

I torsdags bar det av till Jägersro för mig, Lotta, "Hilda" och "Barbro".
Barbro (Rainbow Barrel ) knep en säker fjärdeplacering och Hilda trodde att det var en supersprint hon var ute på och öppnade de första 400 m på 24,1 s och de andra 400 på 25,1. Efter 1000 m tog luften slut och den skulle helst ha räckt i 730 m till. Inte så nöjd alls faktiskt, så det var tur att Barbro var så duktig som hon var så det blev en lite lättare resa hem i alla fall. Christina var hemma och höll ställningarna, medans vi var i väg, när bl.a. "PippiLotta" kom för sitt träningspass i poolen.

I fredags kom det en tjej och provred Rebecca som jag haft till salu ett litet tag. Hon blev jätteförtjust i henne och tog med sig henne ända hem till Sandviken på en gång. En vecka på prov får hon och jag hoppas att det funkar för det kändes jättebra med Emmelie som tjejen heter.

4 hästar lastade vi på lastbil och trailer i lördags morse. Sir Robin, Fly Away, Dunaroni och Citaro fick åka ut till galoppbanan för ett träningspass. Alla fyra var pigga och glada och gjorde vad de skulle.
Två trevliga turer var blev det för Lotta och mig.

I dag söndag har det varit underbart väder. Hästarna har njutit i sina hagar i solen och haft det jätte skönt, inte behövt göra mer än nödvändigt. Frampå kvällskvisten fick vi en ny liten gäst som ska stanna i en månad. En islandshäst vars namn är Kraftur frá Bringu. Han ska sättas igång med en mjukstart efter en tuff, men för honom säkert trevlig, avelssäsong på seminstation. Och skönare och roligare igångsättning får man nog leta efter. 

 

Susanne

2008-09-21


 

Det är inte klokt vad dagarna flyger i väg. Det har varit fullt ös här på spa´t sen sist. Här kommer en liten uppdatering i korta drag.

Vi hade fredagsbesök av Age Paus, kiropraktor med laserbehandling som komplement. Det var ett intressant och trevligt inslag. Age har själv varit galopptränare och har även hållit på mycket med travhästar.

I lördags bar det av till ridskolan med dottern. Denna gången fick hon rida på en liten rar ponny som heter Emmi.
Efter ridskolan drog vi rätt in till Galoppbanan för att titta på löp. Lotta red i amatörlöpet på Camilla Moberg-tränade Firefox. Tyvärr blev det den tråkigaste placeringen man kan få, försten utan pengar. Hon red trots detta ett mycket bra och korrekt ridet lopp. Lite för korrekt enligt ridorder, enligt mitt tycke.
Väl tillbaka hemma var det bara till att träna de hästar som skulle träna.
Kvällen blev lång.

Söndagen började med  telefonsamtal i från Åsa, orten Åsa alltså, där vi har mammahäst med föl på bete. Fölis var halt och tjock i benet. Jag bestämde mig för att hämta hem dem från betet och ta de till veterinären kommande dag. Väl framme i Åsa och i hagen, möttes vi av en liten fölis som hoppade på tre ben, ordagrant, och var väldigt tjock i benet. Klart försämrad sen morgonen. Vi lastade på och åkte direkt och lastade av dem på Ale djurklinik för att slippa onödig resa på måndagen.
På kvällen bar det ut till galoppbanan för snabbjobb med Hilda. För första gången på länge var jag riktigt nöjd med jobbet. Lotta red jobbet och ska även rida henne på torsdag i amatörlöp på Jägersro.

Frukost, bestående av snabbkaffe, blev det på Ale djurklinik måndag morgon. Röntgen visade inga brutna ben men en liten fraktur i hoven samt en kraftig infektion. Antibiotika, gipsad hov och kvar på kliniken blev det. Undertiden jag var på kliniken så tog Christina hand om Pippi Lotta som kom för ett nytt träningspass. Pippi Lotta är under uppbyggnad igen efter en operation i sommras och satsar nu på att försöka komma ut till start igen.
Eftermiddagen gick i Islands färger. Brádur, Merkur och Fosforos var tillbaka för sina träningspass. Efter dem kom Milles tempo, en travare, för sitt träningspass. "Mille" ska starta på torsdag på Åby.
Vi håller tummarna!
Sist men inte minst så drog jag ut till banan med "Gösta" och Sir Robin, där Lotta mötte upp. Ett lätt canterjobb blev det för dom. Det gick jättebra och Robin som inte har cantrat på väldigt, väldigt länge uppförde sig väl men var naturligtvis som uträknat oerhört stark men pullade
("låg på") schysst.

Idag tisdag var kiropraktorn tillbaka. 4 hästar var på hans behandlingsschema idag. Han kommer tillbaka nästa tisdag och om intresse finnes så tar undertecknad emot bokningar på telefon.
Han jobbar med akupunktur och TNS. Han har första tiden kl 15.30.
Alf, som äger både Tina Blaze, som står här för tillfället, och Milles Tempo var tillbaka denna kväll med ytterligare en travare, ett dräktigt sto som också behöver få röra på sig på ett skonsamt sätt.

 

Susanne

2008-09-16


 

Vi vill passa på att gratulera "Elvis" (Eat them up Kemp) för en fin tredje placering med nytt rekord, 14,3ak på Åby i dag.
Elvis var gäst här på spa´t under en och en halv månad i somras.

Susanne

2008-09-11


Jag åkte med till crossbanan trots allt. Höll på att kissa ner mig när jag såg denna stora bana med dessa stora hopp och tänkte: Alexander på cross-skolan
"Herre Jesus ska min lille pojk köra där, han kommer slå ihjäl sig!"
Till min stora lättnad så hade crosskolan en mycket trevlig lite mindre bana för de små entusiasterna.
Hur gick det då? Jo, det gick både bra och dåligt. Nästan det första han gjorde var att istället för att bromsa och svänga runt en kulle så gasade han och körde rakt fram och hoppade rätt ut och ner i ett vattenfyllt krondike som var ca 4 m brett och 2 m djupt. "Shit", tänkte jag, nu slog han verkligen ihjäl sig. Men inte han inte. Väldigt chockad och rädd sa han: " Mamma, den stannade inte och jag är pisseblöt. Jag vill inte köra mer." Efter mycket lirkande, övertalan och några kexchoklad så fick vi honom att sätta sig på hojjen igen och fortsätta köra. När sen modet kom tillbaka så körde han som om han aldrig hade gjort nåt annat innan. Rädslan var borta men krondiket glömmer han nog inte i första taget.

"Karl-Jan" hade inbokat veterinärbesök på Skara på måndag morgon.
Karl-Jan har nu varit hos oss i en vecka. En riktig hältutredning skulle göras och behandling skulle det bli. Trodde vi. Det visade sig istället att "Kalle" var haltfri helt plötsligt och det konstaterades att vattenträningen var väldigt bra för honom då hans hältor troligtvis kom ifrån muskulära problem.
Måndag eftermiddag är ju numer vigd till islandshästarna och ponnysarna.
Förutom Brádur och Fosforos tillkom denna dag Merkur som var oerhört okomplicerad. På kvällen var Moretti tillbaka för ett träningspass efter helgens fälttävlanstävlingar. Och en ny häst "Victor" kom för sitt allra första  bad. Victor är en Frieserhäst som har och har haft en del problem genom åren men är på väg tillbaka och hoppas att denna form av träning kommer att hjälpa honom. Victor tyckte inte att någon annan än han skulle bestämma när han var redo att gå ner i poolen och innan han bestämde sig så hade det gått tre och en halv timme. Det blev en lång kväll.

Tisdagen rullade på utan problem. Victor var tillbaka vid poolkanten och tyckte att det räckte med en halv minut denna dag för att gå ner.
BRA Victor, tyckte vi.

Idag onsdag anlände "Tina", en travhäst som ska stanna en månad till att börja med. Hon gjorde som de flesta andra travhästarna som kommer hit, går i utan problem och gör det dom ska. Travare är mycket trevliga individer.
"Robin" har idag travat på bandet för första gången. Han får öva lite på tekniken men i morgon eller på fredag kan han det. Ser fram emot att rida honom en sväng på lördag.

Susanne

2008-09-10


Veckan har flutit på riktigt bra. Meningen är ju att jag ska skriva lite oftare eller kanske varje dag tom, men jag är ingen dataråtta.
Man kan inte vara bra på allt.
Har plockat lite i från veckan som gått.

"Robin" har kommit till den punkten att han tycker att detta är jätteroligt. Han går ner i poolen och går på bandet utan några som helst problem.
En riktigt rolig liten häst.

"Nicki" var på badbesök för första gången i onsdags. En gymkhanaponny som ska ha med detta moment i sitt träningsschema. SM i gymkhana går av stapeln helgen 20-21 september och då får vi se Nicki där.
Vi håller tummarna!

Michelle, vår dotter på 4 år, har börjat på ridskola denna veckan. På ridskolan får hon lära sig grunderna ordentligt och umgås med andra barn med samma intresse och jag kommer att förbli en snäll mamma som inte tjatar om "ner med hälen" och "luta dig bakåt".

I morgon är det sonen, Alexander snart 8 år, som ska till sin första träning på crosskolan i Stenungsund. Efter att idag ha varit och inhandlat resten av utrustningen som behövs för att få vara med och köra så har vi konstaterat att ridning och hästar INTE är den dyraste sporten.
Får se om jag vågar åka med och se eller om Pappa Svenne får åka själv.

Susanne

2008-09-06


 

Tack, Jane Tapetsör och Ingmar Spruce Mountain, så jättemycket för en väldigt trevlig kväll med god mat, fint väder och trevliga människor. Allt var precis som det ska vara när det är dax att gå in i andra halvlek:) Lördagskvällen blev en lyckoträff. Vad mer kan man begära när man är på 50-års kalas.

Sir Robin fick äntra poolen för första gången under lördagseftermiddagen. Han var en riktig skeptiker som hade bestämt sig för att inte vara med och delta i detta oerhört konstiga spektakel. Trots stark vilja från hans sida så var vår vilja starkare och efter en och en halv timme gick han ner och igenom poolen. 2 gånger. Efter kompromiss så blev det så att vi inte satte på bandet utan tyckte att han skulle få känna sig trygg med situationen.
Detta upprepades under söndagen förutom att det bara tog 45 min.
Idag, måndag, däremot tog det bara 15 min för "Robin" att ge med sig och då gick han dessutom 5 min på bandet. Bra Robin!!!

På vilodagen var vi i kyrkan och tittade på bäbisar som badade.
Linus fick han heta som sedan bjöd på kaffe och tårta.
Väl hemma igen så kom "Karl-Jan", vi kallar honom så. Heter egentligen Co-illon. Han ska stanna ett litet tag och fick ta ett kvällsdopp så att ägaren Johanna och hennes föräldrar fick va med och se innan han lämnades i våra händer. "Karl-Jan" var här en vecka i våras och kom ihåg allt som om det var i går.

Utöver det vanliga som händer på måndagarna så hade Brádur med sig en stallkompis som heter Fosforos. Båda islandshästar. Fosforos som inte varit här tidigare löste tillslut uppgiften med beröm godkänt.
Pontus (D-ponny) var tillbaka efter sommarsemester, även han gjorde allt som han brukar som om det var i går. Man säger ju hästminne av en anledning.

  Susanne

2008-09-01


 

Om vi ska sammanfatta de tre senaste dagarna lite kortfattat och skojja till det lite, så ska jag ta det från slutet.
Fredagen avslutades på ”Amazing thai” där vi firade Svenne, som fyllde 40 år idag, med god mat och väldigt god dessert.
”Sir Robin” anlände tidigare under dagen, en galoppör ifrån Skånetrakten. Han kommer att stanna hos oss i ca en månad. Välkommen hem till oss!

Under torsdagseftermiddagen anlände ”Nikita” ifrån Jonsered. Ett väldigt rart ”litet” skimmelhalvblod som ska vänja sig vi poolen för träningssyfte under helgen. Hon var super duktig och tog det hela med bravur. Torsdag förmiddag bar det av till Åby/Balltorp för att lämna hem ”November Motions”. Väl där fick jag passat på att köra lite ”riktig” häst. Travare alltså och inte vår lilla ”Lill-Klas”. Det var väldigt kul och en intressant upplevelse att få se träningsslingorna/banorna runt Åbyområdet. November Motions fick ta hand om mig runt kurvorna i skogen och gjorde det väl. Längesen var det jag körde travhäst, men har man en gång lärt sig att cykla så.

Onsdagen avslutades med att försöka få upp värmen efter att bl.a. ha varit ute med ”Gösta”, Fly Away och Rebecca på galoppbanan för ett träningspass. För er som bor i denna delen av Sverige vet ju vad det var för väder hela dagen i onsdags. För er som inte gör det så kan jag berätta att det var ovanligt blött. Ett riktigt skitväder, rent ut sagt.

 

Susanne

2008-08-29


 

OS börjar närma sig sitt slut och vi kan konstatera att Sverige gjort ett dåligt OS, till antal medaljer. Vi är ju rätt bortskämda med framgångar från Klüft, Holm & co. Sportjournalisterna sågar de våra vid fotknölarna och kallar det katastrof. HUR MÅNGA OS-FINALER HAR DOM TAGIT SIG TILL DÅ!!!! allvarligt talat, dom som skulle ta sig till final har gjort det och resten är tillfälligheter. Jag gör vågen för våra tappra OS-svenskar.
Jag blir bara så upprörd när jag läser tidningarna. Nog om det.

Dagarna rullar förbi i en allt ökande takt, känns det som. Sommaren försvinner bakom oss och förhoppningarna ligger till att hösten blir lika fin som förra året.

Torsland ridklubb och Prinsen

På lördagen fick vi besök av Torslanda ridklubb, som var här för att lyssna på ett föredrag om rehabilitering. Tjugotalet glada tjejer och en kille, kom förväntansfulla.
Susanne berättade om vår anläggning och all den nytta vi kan göra för hästar. Vad det är i vårt upplägg som gör oss unika.
De hade tagit med sig Prinsen, en Westfalier, som fick sig ett första "provapå-dopp". Han var exemplariskt duktig, gick ner med en gång och skrittade på bandet i 5 min. Guldstjärna i kanten för honom.

Föredrag för Torslanda ridklubb

De diskuterade även sådant som man själv kan göra för att underlätta och förebygga onödiga småskador. Ett uppskattat ämne var; vikten i hur man förvarar och använder dopingklassade mediciner utan att "fel" häst får det i sig.

 

 

Svenne

2008-08-24


 

Söndagen bjöd på fint men lite blåsigt väder. Vi tillbringade hela dagen ute på Göteborg Galopp, där vi sponsrade trion Ale Häst Spa Göteborg Stora Pris. Vi var uppställda på plats och informerade om vår fina anläggning och verksamhet.
Sammantaget blev helgen lyckad och vi fick mycket god respons.

(Saxat från Göteborg Galopp)

Bara tre år men ändå först i mål. Norske Hansinger satte sina äldre konkurrenter på plats i Ale Häst Spa Göteborgs Stora Pris, årets största löpning på Göteborg Galopp. Under lärlingen Martin Rodriguez övertog den Cathrine Erichsen-tränade irlandsimporten ledningen från Massenzio i början av upploppet och visade sedan en härlig kämpaglöd genom att hålla undan för både hemmahästen Emphasis och starkt avslutande Dooneq. Segern var värd 100 000 kronor.

Måndag morgon bar det i väg till galoppbanan igen, fast med hästar denna gång. Hildis Due, Fly Away och November Motions (travare).
Hilda
skulle hoppa över häckarna för första gången, vilket hon gjorde och gjorde det riktigt bra faktiskt. Mycket nöjd! November Motions


November Motions
fick gå ett montéjobb på gräset med sällskap av en galoppör. Travet var mycket säkert trots gräs under hovarna och en bana som går lite upp och ner. Han sög tag ordentligt i bettet i sista sväng ut på upploppet, visste precis vad han skulle göra. Men var sjutton e mållinjen? undrade han efter ca 300 m, när e vi framme? Upploppet på Göteborg är ca 650 m. inget han kanske är van vid. Han fick avsluta dagen med att galoppera upploppsrakan. Det var väldigt kul tyckte både han och jag, men också väldigt jobbigt.
Mycket nöjd med honom också, det här får vi göra om.
Fly Away (Gösta) fick gå utan sällskap i lite steepletempo (friskare canter) på gräset. Det gick också bra och han kändes också väldigt fin.
I det stora hela var jag jättenöjd med alla hästar denna dag.

Tisdagen bjöd på gråmulet men inte så kallt väder. Lite regn kom naturligtvis också.
Idag kom bl.a. en ny gäst på besök, Brádur. En skön liten islandshäst som tyckte det var helt ok att prova på detta nya påhitt. Schicago tittade in på ett träningspass på kvällskvisten och Anna lämnade ”Fidde” som ska stanna tills på torsdag.

Susanne

2008-08-19


Dagen började lite halvsegt med halvtunga steg efter ett lyckat 80 års kalas som firades ute på galoppbanan i går (fredag) kväll. Göteborgs galoppsällskap fyllde år och det vart god mat med tillbehör och mycket dans. Jättekul och tack till arrangörerna för en lyckad kväll.

Grattis till tränare Lennart Reuterskiöld som vann Ale Häst Spa Fyraårspokalen med To Be Good.

(Saxat från Skandinavisk galopp) Göteborg 2008-08-15

TO BE GOOD med NICHOLAS CORDREY vinner Ale Häst Spa Fyraårspokalen över 1600 gr före Moon Life (M Rodriguez). Foto: Stefan Olsson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Be Good överraskade i Fyraåringspokalen

I ett skönt sensommarväder bjöd Göteborg Galopp på Skandinavisk Fredag, en trevlig uppvärmning inför söndagens stortävlingar. De senaste dagarnas regn hade gjort gott åt gräsbanan och penetrometervärdet visade behagliga 4,0.

 

Eftermiddagens program toppades med Ale Häst Spa Fyraårspokalen med goda 80 000 kronor i samlad prispott. Den 1 600 meter långa uppgörelsen fick en lite överraskade vinnare i skimmelvalacken TO BE GOOD. Tillsammans med Nicholas Cordrey satt den Lennart Reuterskiöld-tränade hästen länge sist i det nio hästar starka fältet samtidigt som främst Chorusso och Moon Life såg till att det blev tempo i spets. En bit in på upploppet började Nicholas mana på To Be Good, sökte sig ut i ett fritt spår och efter en fin avslutning sista 200 kunde ekipaget till slut bärga en knapp seger före Moon Life.

- To Be Good kan ibland vara lite för ”keen”, men idag löste det sig perfekt och han kopplade av fint en bit bak i fältet, noterade Nicholas Cordrey.

Stall Zadas To Be Good betalade ett vinnarodds på drygt nio ggr pengarna och tog här sin första seger i den femte starten för året.

- To Be Good är en lite nervös häst som lätt stressar upp sig. Han har haft en del småproblem tidigare i år men nu ser det ut som om vi har fått ordning på honom, sade tränarsonen Johan Reuterskiöld.

To Be Good - Vinnare av Ale Häst Spa Fyraårspokalen
To Be Good och tränarsonen Johan Reuterskiöld Foto: Sven Rosenqvist

Hilda stod inte 2400 m, hade det varit 1400 hade hon troligtvis vunnit för hon klippte starten och tog fronten, med glädje, och sprang sen som bare den. Vanligtvis hade vi jublat med den öppningen men på 2400 skulle hon inte haft fronten utan bara rullat med i klungan. Ja ja, det blir till att gå tillbaka till sprinterdistans igen och hoppas att löpglädjen hon i alla fall hade i går håller i sig.

Tillbaka till dagens händelser. McGibbons, som är under helgbesök entrade poolen först idag. Han fick skritta av sig sina slaggprodukter efter starten ute på Göteborg Galopp i går. Dronningen fick sig sedan en genomkörare på bandet innan det bar av hem till Upphärad efter 13 dagar uppstallad. Det var en något trött men väldigt glad ägare som kom och hämtade henne idag efter att i torsdags kommit hem från Hong Kong. Hennes Pandora Emm hade skött sig bra där borta i OS och fick placering 18 totalt av 75 startande ekipage individuellt i fälttävlan med 10:e bästa tid i terrängen. Superbra Pandora, Superbra !!!

Dagen avslutades med intervallträning på banan med November Motions. Efter att ha värmt upp några vänder var det dax för första riktiga ökningen. Första vändan fattade han inte riktigt vad jag menade (vet ju inte om han är riden fort i trav nån gång) och jag fick väl inte heller riktigt till det. Jag är ju inte så jätte familjär med den här gångarten så det var lite svårt att hitta de rätta knapparna. Andra vändan gick mycket bättre. De sista 300 gick riktigt bra, vi hittade samspelet mellan varandra. Tredje vändan hade vi fattat galoppen, fast i trav, och det gick mycket bra. Det gick tydligen ganska fort också, fick vi berättat för oss. Travet var bra och han svarade direkt när jag bad honom. Jag var nöjd med honom när vi skrittade hem. Efter 13 min var vi hemma och hade fått av sadel och träns och pulsen visade då 68. Det lutar åt att han får följa med ut till galoppbanan på måndag och träna på gräset. Får jag inte tag på ett travsällskap så får han träna med galoppörerna och då får han ju nåt att bita i. Start för November är planerad till den 4:e september enligt tränaren och jag tror att det var på Åby.

I morgon är det söndag och då får Hagman träna alla hästarna här på spa´t.
Själva drar vi in till galoppbanan för en dag med fina galopp-, monté-, och travlöp. Och så är vi ju på plats för att promota vår fina anläggning och verksamhet.

Susanne

2008-08-16

"Regnet det bara öser ner" är inte bara en gammal slagdänga, utan även verkligheten för dagen. Det börjar bli dags att damma av den gamla sydvästen om man ska kunna vara utomhus.

Hildis Due startar på Göteborg galopp på fredag den 15.
Ny distans testas för dagen, så förhoppningarna ligger i att hon skall orka 2400m. Ny taktik skall även provas ut så vi får se hur hon står.
Hon möter även lite tuffare hästar denna gången. Meeri Mustonen rider.

Extra roligt denna helgen, då det rids löp både fredag och söndag.
Vi är även med och sponsrar löpningar båda dagarna.
På fredagen är det  Ale Häst Spa Fyraårspokalen och på söndagen är det Göteborgs flaggskepp, Ale Häst Spa Göteborgs Stora Pris.

Vi kommer att finnas på plats bägge dagar mitt emot vinnarcirkeln, där vi finns till hands för alla som vill vet mer om vår verksamhet.

Nyheter från OS i Hong Kong (saxat från Svt):

(Mer finns att läsa på svt.se)

Överraskande fjärdeplats i fälttävlan

Publicerad 12 augusti 2008 - 16:09
Uppdaterad 12 augusti 2008 - 16:36

Sverige slutade på en överraskande fjärdeplats i lagtävlingen i fälttävlan i OS - vilket är den bästa svenska lagplaceringen i modern tid.

Placeringen var imponerande inte minst med tanke på att Sverige i måndags blev av med två av sina ekipage, då Victoria Carlerbäcks och Magnus Gällerdals hästar skadades.

I det svenska laget red även Dag Albert, Katrin Norling och Linda Algotsson.

Tyskland vann lagtävlingen på 166,10, fem poäng bättre än Australien på silverplatsen. Storbritannien tog tredjeplatsen på 185,70 poäng, Sverige hade 230,50. Femma blev Nya Zeeland på 240,90.

 

Svenne

2008-08-12


Vilodag på spa´t. Alla hade dagen ledig utom November Motion, som fick träna i poolen. Idag var han på hugget, pigg och på väldigt gott humör, tyckte att det var dags att prova lite nya övningar under träningspasset. Bocka och sparka bakut verkade som en bra idé att testa.
Han upptäckte väldigt snart att det inte var riktigt lika lätta övningar i poolen som det är ute i hagen. Positivt beteende tycker jag. Hästen mår prima i både kropp och själ.

De va tungt de här, sa Pamiros.

Sms kom från vår ena distanskund, Pamiros och hans ägare Pia. De vann i går 60 km i Danmark och drar den 18:e augusti till unghäst-VM i Frankrike.
Grattis till segern och all lycka till er i Frankrike!!!  Vi håller tummar och tår!

Fortsätt gärna mejla in namn till fölungen. Max 16 tecken.
Många bra har kommit in och en del lite mindre bra.

 

Nyheter från OS i Hong Kong (saxat från Svt):

(Mer finns att läsa på svt.se)

Sverige sjua i fälttävlan efter dressyren

Publicerad 10 augusti 2008 - 06:41
Uppdaterad 10 augusti 2008 - 10:41

Sveriges fälttävlanslag ligger på sjundeplats i OS efter dressyren. När dressyrmomentet avslutades på söndagen var det både muntra och bistra miner hos de svenska ryttarna.

·         Gällerdals och Alberts dressyr

Magnus Gällerdal var djupt besviken efter sin 40:e plats och poängen 54,60 på dressyrbanan i Shatin i Hongkong. Hans häst Key Master blev spänd och problemen började redan när ekipaget red in på banan. En för sen inridning blev genast kostsam och missade byten drog ner procenten ännu till ett resultat klart under förväntan.

-Det känns väldigt tungt, sade Gällerdal till Ridsportförbundets hemsida.
-Det där var inte så bra, konstaterade förbundskapten Jönsson kort.

Dag Albert lämnade däremot banan med ett leende.
-Det var inte lätt, men han blev bättre och bättre under resans gång, sade han om Tubber Rebel efter ritten som gav 65,60 straffpoäng.

Linda Algotsson på Stand By Me var bästa svenska ekipage i dressyren med poängen 41,50, medan Viktoria Carlerbäck på Geronimo var överraskningen med 46,50.

Terräng och hoppning återstår i fälttävlan. Inför måndagens terrängritt i Beas River är Sveriges alldeles efter sexan Nya Zeeland och drygt tolv poäng före Frankrike. Australien leder före Tyskland och USA.

Susanne

2008-08-10Grästräningen på Göteborg Galopp blev tyvärr inställd idag pga. för mycket regn. Istället för att åka in med 4 st. så blev det bara två som gick lite lätt på sanden. Ronny som fick öka tempot en aning och Gösta Flygare som bara skulle kolla hur det kändes i fötterna i lite trav och lite ”hackecanter” (väldigt långsam galopp) med mjukt och stenfritt underlag. Båda uppförde sig väl och tog det bra. Ronny vart de väl kanske inte lika mycket tryck i som jag väntat men med annat bett och med dagens arbete i kroppen så blir det nog bättre nästa gång. Knäna höll i alla fall för steepletempo ( lite friskare canter) och jag tror inte att det blir någon skillnad om vi nästa träning på banan ökar tempot lite ytterligare. Skritt i poolen i morgon mjukar upp ev. stelhet och träningsvärk.

Skan Skan fick vara hemma och träna i vattnet i stället och det fick även November Motion göra, annars var det inplanerat en montéträning med honom på gräset tillsammans med en annan travis samt ett gäng ”gräshoppor”. Vi får helt enkelt planera in det till nästa grästräning.

Senare till kvällen bar det av till Åsa för att hälsa på och kolla till mammahäst Baggy och hennes lille fölunge som vi fortfarande inte har bestämt vad han ska heta. Tar gärna emot förslag via mejl och om det kommer in ett dunderförslag som vi skulle vilja använda så belönas detta med 1 st. spabehandling för valfri häst. Tänk på att det är en hingst och att han är den bästa blivande galoppören i världen, tills dess att motsatsen är bevisad.J  info@alehastspa.se  
Hur som helst så mådde de alldeles prima där ute vid havet.

 

Nyheter från OS i Hong Kong (saxat från Svt):

Medaljchans för fälttävlanslaget

Publicerad 9 augusti 2008 - 18:15

Sverige ligger fyra i lagtävlingen i fälttävlan, som avgörs i Hongkong, och det finns hopp om medalj.

Linda Algotsson på Stand by me hade hoppats på runt 40-41 straffpoäng och fick 41,5 och det var hon någorlunda nöjd med. Hon hade inga svårare missar och är bästa svenska med en niondeplats efter dressyren.

Dock återstår en tredjedel av fältet som tävlar först under söndagen.

Dagens gladaste svensk var Victoria Calderbäck som överträffade sig själv med att vara 14:e - än så länge.

Susanne

2008-08-09


 

Grått, trist, ruggigt och duggigt var det i morse när jag klev utanför dörren. Fast det var faktiskt ganska varmt ändå.

November startade upp poolen idag. Han börjar faktiskt växa med sin uppgift. Han blir mer och mer fokuserad. Kul.
Skan Skan e en helt annan häst i poolen idag än vad han var när han kom hit för exakt fyra veckor sen. Avslappnad, cool, världsvan och absolut inga som helst problem med nåt. Fly Away, även kallad Flygarn eller tom Gösta ibland, kämpar på hur enkelt som helst på bandet. Han tycker det är väldigt roligt. Dronningen fick idag äntra vattnet efter vet.besöket. Hon kommer definitivt vara fit for fight om en månad.
Rapport kom idag från Hongkong; Tyfonen har dragit över och ryttartävlingarna verkar bli av på utsatt tid. ”Go, Pandora Emm, Go”!!!

Ridtur vart det idag också. Ronny, Becca och Mulle var ute och luftade sig. Ronny njuter av vartenda steg i skogen. Becca tycker att livet är störtskönt och Mulle, ni vet han som e på bantningspa, skrittade faktiskt med framåtbjudning i dag. Trots att han ändå halkade efter lite emellanåt, så travade han ikapp på eget initiativ. Bra Mulle!! Stor positiv skillnad att rida honom nu efter att han har gått i poolen några gånger, tyckte ägaren Christina.

Djupdykande Gilda

På eftermiddagen direkt från jobbet i stort sett, kom Inger och Ulf med Gilda och Julia.
Gilda såg annorlunda ut i dag, kunde först inte sätta fingret på vad det var, men såg sen att hon faktiskt hade ändrat sig i kroppen på ett positivt sätt. Hon rörde sig också mer annorlunda på bandet, mer lättsamt än hon gjort tidigare.
Julia fick, med lite mindre vatten i poolen, ett ordentligt träningspass och det kom sen till min vetskap att hon snart är klar för kval. Äntligen! Håller alla tummar och tår på att allt kommer att gå planenligt.

Susanne

2008-08-07November Motions (travhäst) fick idag arbeta lite halvlätt på rakbanan, i lätt uppförslutning, under ryttare med riktig träningssadel. Bredvid banan går kossorna på bete och de tyckte naturligtvis att det var jättekul att springa med på insidan. November tyckte kanske inte att det var riktigt lika roligt, men fann sig efter en vända och accepterade det något annorlunda sällskapet. Han gjorde ett bra jobb och travet funkade bra. Han hade väldigt skojigt trots skenande kossor och det var det som var meningen.

Skan Skan fick sig sin rutinmässiga tur idag, ”Ölanda-runt”, med blandat skritt och trav, tillsammans med ”Becca”.

Övriga hade en heldag i hage med inslag av bad och sol.

 Susanne

2008-08-06


Regn och storm stod på vädermenyn under måndagen och det kan man väl lugnt säga att det var. Dagen började med veterinärbesök för en kunds räkning. Det blev en ganska god prognos. Med träning i poolen och ny skoning kan det förhoppningsvis bli start igen om ungefär en månad, istället för 2 månader som det annars skulle ta.

Klockan 17.30 igår måndag lyfte planet till Hong Kong och OS. Med ombord var vår vän och tränarkollega Christina Larsson (Stall Emm). Hon har som ägare och uppfödare till Pandora Emm fått chansen att uppleva denna folkfest på plats. Pandora Emm är en fd galoppör och hinderhäst, som skolades om till fälttävlan och som nu ska vara med i OS.
Hur coolt är inte det då?! Vi önskar all lycka och kommer att sitta slickade framför TVn här hemma och bita på naglarna. Och snälla rara Christina, GLÖM INTE att andas.

Idag tisdag hade stormen lagt sig och det var faktiskt stundtals riktigt skönt väder. Medans jag mockade stallet så badade Malin hästar på löpande band. När alla var klara så var det November och Ronnys tur för lite extra vård. Malin högg tag i borstarna återigen och de fick nästan en timmes rykt och kamning var. Mys Pys tyckte de och snygga blev de också.

Kvällskund blev det idag. Schicago var träningssugen och njöt av varenda sekund i poolen.  

Susanne

2008-08-05


Skan Skan & Ronny ute på ett lätt canterjobbGråmulet var det ute idag när jag vaknade i morse. Klockan stod på tidigt så att vi skulle hinna ut till gräsgaloppen som skulle börja kl. 7.30 på galoppbanan. Banan var jättefin och vi hade med oss, liksom i måndags, ”Ronny”(Dunaroni) och Skan Skan för att bara cantra lite lätt. Båda hästarna kändes bra. Ronny på sitt sätt och Skan Skan på sitt.

Väl hemma igen skulle resten av gänget tränas. Vill helst köra igenom så många som möjligt på lördagen så att man inte har så många ”måsten” på söndagen.

Mulle på bantningsspa

Mulle har fått in snitsen ordentligt. Han kämpar på som bara den. Det måste ju vara underbart att kunna röra på sig så lättsamt i vattnet utan att för en gång skull känna sig så tung. November var riktigt duktig idag. Även om han någon gång då och då tappade fokus, så tappade han faktiskt inte takten. Han kunde göra två saker samtidigt.
De andra skötte sig också alldeles utmärkt.

 

Flygare är rädd för vatten i nosen.

Det anlände en ny häst idag, Fly Away, som ska vara här i galoppträning. Han ska först bekanta sig med poolen, vilket han gjorde redan idag och var jätteduktig. Han har varit ett tag hos Birgitta Paulsson i träning som har kämpat med en hovbensrotation som troligtvis nu är under kontroll. Hovarna är dock fortfarande mycket sköra och sulorna tunna så det är svårt att träna honom fullt ut. Med hjälp av Hydro Horse kan han träna upp sin grundkondition igen utan att det sliter på hovarna samt att de får en chans att växa till och stärka sig. Målet är naturligtvis att han ska ut till start igen.


McGibbons testar spa´tNär Birgitta ändå skulle köra hit ”Flygarn” så passade hon på att ta med sig sin egen galoppör, McGibbons, så att han skulle få prova på hur det går till när man är på spa. Han blev tvättad och schamponerad, gick utan större problem ner i poolen och gick på bandet. Lite fundersam i början men sen tyckte han nog både det var skönt och lite småroligt. Han avslutade med att stå i helkroppssolariet, vilket han uppskattade när han väl kände efter hur skönt det faktiskt egentligen var.

Susanne

2008-08-02


 

En hektisk vecka är till ända och man kan stanna till och reflektera över den gångna veckan

På tisdagen kom Malin tillbaka efter en veckas semester hemma i Grebbestad. Hon kommer att vara hos oss på veckodagarna till och från, tills det att hon ska tillbaka till Plönninge i Halmstad för att gå sista året på ridgymnasiet.
Dagens första badgäst var Schicago, en galopparab som kvalade 1000 m på jättefina 1,06 i söndags på Göteborg Galopp. Arabhästarna har en kvaltid på upp till 1,16. Så fort gick det.
Efter rullade det på med resterande. Skan Skan var oerhört nöjd och avslappnad idag, kan ha och göra med att han möjligtvis blev lite extra tillfredsställd igår. November Motions börjar skärpa till sig och faktiskt försöker att koncentrera sig. Har inte riktigt lika lätt för sig som sin stallkamrat ”Elvis” men det går framåt och bättre och bättre. Mykerinos Tränade på som aldrig förr. Med lite mindre vatten i poolen fann han sig väl och kände sig mer bekväm.
Övriga tränade på bra och avslappnat, det var en bra träningsdag där allt bara flöt på. :)

Sedan var det dags för det månatliga underhållet av poolen m.m.
Poolen tömdes och rengjordes, filter sanerades och bandet smörjdes upp. Det är ett tidskrävande jobb och poolen var återfylld vid 3.30 på morgonen. Jobbigt, men fint blir det!

Moretti - ArkivbildPå onsdagen, i helt nytt fräscht vatten, kom bl.a. Moretti tillbaka för lite uppmjukande träning efter att på lördagen ha debuterat på en 1-meters fälttävlan på Sämsholm.
Det vart en klart godkänd runda tyckte ägaren och ryttaren Louise och var jättenöjd med sin ”lilla” häst. Kul!

Fredag och alla hästar ska tränas innan helgen. Malin åker hem över helgen och tar igen sig efter en varm vecka och en ensam torsdag. Malin höll ställningarna här hemma på spa´t under torsdagen medan vi andra drog till Norge för att starta häst. ”Hilda” och ”Barbro” var de som skulle plocka med sig lite pengar hem till Sverige. Barbro löpte ganska het på gröten så jockeyn, Manuell Martines, hade lite svårigheter med att följa ridorder:  ”Inte fronten, ligg med där bak och gå bakifrån. Hon har lång speed.”
Han lyckades nästan att följa de till trots, men hade Barbro kanske varit lite mer samarbetsvillig så hade hon kanske vunnit istället för att bli enBarbro tvåa bakom Reaching Nirvana. Foto: hesteguiden.com mycket god tvåa. Grattis i vilket fall som helst till Barbro (Rainbow Barrel), som tränar bl.a. här på spa´t och hennes ägare och tränare Lotta.
Hilda (Hildis Due) bestämde sig tyvärr igår för att helt vilja byta strategi, från sprint ridandes från start till mål, till stayer gott gåendes i hand klappas på och säga typ ”kom igen nu tjejen så går vi!”
Vi kommer att prova denna nya strategi i Göteborg den 15 aug på 2400m, om hon nu skulle komma med där.  På´t igen!

Susanne

2008-08-01


 

Söndagen bjöd på, som Ingmar kallar det, ”rida fort som fan tävlingar” ute i Säve på Göteborg Galopp. Vi hade dock ingen häst till start men var där och njöt av riktigt varmt väder och 7 fina löpningar.
Hästarna fick gå in tidigt denna dagen också pga flugor och blinningar. Tur man har ett stall med så kallad engelsk stil. Öppningsbara fönster så de kan stå och hänga ut. Väl hemma på eftermiddagen var det dags att träna de hästar med måsten. Det finns alltid nån eller ett par sådana på söndagar. Dagen avslutades med att måla ytterligare en hage.

Dunaroni & Skan SkanI morse bar det av till Säve igen, fast med häst den här gången. Grästräning är alltid lika trevligt. Skan Skan och Dunaroni (även kallad Ronny) fick åka med för att cantra lite lätt på gräset. Skan Skan, som är på träningsläger hos oss har även detta inlagt i sitt träningsprogram. Det är det vi menar med individuell träning. Varje häst får den träningen och omvårdnad de har kommit hit för. ”Ronny” som vi köpte för lite drygt en månad sen, som då var halt på alla fyra benen, var oerhört pigg och glad och kändes väldigt fräsch faktiskt. Det bådar väldigt gått för framtiden.
Väl hemma igen så hade Mykerinos kommit och lämnats av. Ägarna, Annelie och Christian, skulle iväg på minisemester och hade inte lust att ställa av honom utan valde då att lämna honom till oss idag för att hämta honom i morgon kväll.
Mulle är en ny kund som är här för att få hjälp med att träna bort lite fetma. Detta är en väldigt bra träningsmetod mot fetma då inte kroppstyngden behöver slita på kotor, knän, leder, haser mm.

Susanne

2008-07-28


 

Varmt så det förslår. Det blev mycket tidig frukost för hästarna i dag, för att de skulle få hinna va i hagen en stund innan blinningarna kommer och jagar skiten ur dem. Hann göra stallet klart och ta in dem innan det bar av till banan på Hisingen för en lungöppnare på ”Hilda”, innan starten på Övrevoll i Oslo på torsdag. Det gäller att hinna rida så tidigt som möjligt innan det blir 40 grader varmt.
Hilda jobbade på som vanligt, fast kanske lite bättre än vanligt. Det bådar gott inför torsdag.
Minus är dock att det sitter en ny jockey på ryggen som inte har ridit henne förut, Dina Danekilde. Hon har bricka 11 av 12 möjliga, vilket inte heller är det bästa om man är beroende av fronten. Sen går vi upp en distans till 1750 m, men det tror jag egentligen inte ska bli några problem. Vi får se vad som händer. Stämmer det inte för henne på torsdag så väntar vi till september, då det under hösten är en hel del fina löpningar som passar henne som handen i handsken och hon har alltid gått som bäst på hösten.

Susanne

2008-07-26


 

Tjo hej va dagarna går fort när man har roligt och framför allt när man har och göra. Gubben har jobbat på annan ort i ett par dar så uppdateringen har fått vänta, då hemsidafix inte finns i mitt utbildningsregister. Mycket finns, men inte det. Jag ska försöka att summera ons-, tors- och fredag så kortfattat som möjligt.

Otis - Knabstrupper

I onsdags kom goa ”Otis” på besök igen, en ”pippihäst” fast utan prickar. Han jobbade på lika entusiastiskt som han brukar och trots sol ute så bara han måste sola solarium en stund för det är faktiskt, enligt han själv, därför han kommer hit.

 

 

Mor & son på sommarbete med havsutsikt.På eftermiddagen åkte vi en sväng till Åsa, orten alltså, där vår fölmärr med fölunge går på bete. De mådde prima i havsvindarna och var väldigt välmående. Kändes oerhört bra att hälsa på dem med tanke på vad som hände i söndags med den andra som också var på annan ort.

 

 

Torsdagen var bl.a. Gilda (frieser) och Julia (travhäst) här för var sitt träningspass. Ulf och Inger förgyller min dag i vanlig ordning med roliga saker. Den här gången hade Ulf, som tränar travhästar, följt med sin kära fru Inger på kurs. En kurs i hur man flätar och gör ordning en frieserhäst till premiering/utställning.
Om han tyckte det var intressant? Det tyckte han säkert.
Om det är nåt han kommer att använda sig av på sina travhästar? Det vågar jag inte svara på. Men roligt var det att höra dem berätta om sina nya erfarenheter.

Kingen - QuarterFredagen rullade på otroligt smidigt. Christina och jag badade hästar på "löpande band" Frederik (Fidde) bokade in sig och stallkompisen ”Kingen” på ett träningspass. Kingen som var här för första gången uppförde sig exemplariskt ochFrederik - Oldenburgare gjorde allt rätt. Guldstjärna i kanten blev det för dem bägge två. För Fidde blev det träning för första gången utan gjord och tömmar. Han fick t.o.m två stjärnor. Jag var väldigt stolt över Fidde idag och det tror jag även att ägarinnan Anna också var. Kika in på Stewarts hemsida, Stewart Ranch.

Susanne

2008-07-25


 

 

Skan Skan ox
Skan Skan tränar positivt vidare.


Dagarna rinner iväg, fast inte av regn den här gången. Äntligen lite sommarvärme igen.
Gårdagen var som de flesta andra måndagar, mycket att göra efter vilodagen, fast utan personal. Alla hästar skulle jobbas på det ena eller det andra sättet, vilket de gjorde och gjorde det bra och utan några som helst konstigheter.
MålareNär jag ändå hade ångan uppe och barnen ändå hade åkt med sin mormor till Tjörn, så passade jag på börja måla staketen. Falu rödfärg fast svart blir det. Så in i bomben snyggt kommer det bli när det är klart.

Idag var en annan dag. Förutom det vanliga dagsarbetet hade vi folk som var och tittade på vår häst som vi har till salu. Hon har lagt galoppskorna på hyllan och ska satsa på en annan karriär. Fälttävlan om jag får önska för det är kul med den variationen för hästarna som det ger.
Senare på kvällen drog vi iväg till Ale Jennylund för hoppträning medSusanne & Rebecca hopptränar på Ale Jennylund samma häst.
Och idag tycker jag det gick strålande bra faktiskt. Vi fick massa beröm och beskedet att vi var klara för tävlingsbanan. Synd att tiden inte räcker till för då hade jag behållit och tävlat henne själv för hon är en underbar liten häst med kapacitet för högre höjder. Men till dess hon blir såld så fortsätter vi träna och kanske tar oss ut på någon liten lokal tävling.
Någon ”hobby” får man ju ha.

 

Susanne

2008-07-22


 


Skrittur blev det idag på Skan Skan, som har det inlagt i sitt rehab- och träningsprogram, utöver träningen i Hydro Horse. Söndagar brukar vara lite av en vilodag här på spa´t, men vissa undantag måste göras ibland. Moretti kom för sitt andra träningspass, vilket gick jättebra. Han imponerade faktiskt. Han är en f.d. galoppör, en Melmac-avkomma min man och jag ville köpa ifrån ”Malle” Smith på Täby som tvååring. Hon hade svårt att bestämma sig men bestämde sig tillslut för att inte sälja. Han har idag hunnit bli 8 år, om jag inte minns fel, och skolats om till en duktig fälttävlanshäst och på lördag ska han starta en enmeters, eller vad det heter, med sin ägare och ryttare Louise. Vi önskar dem all lycka!!!

Kvällen fick ett mycket tråkigt slut då jag fick ett telefonsamtal av Erna som har hingstbetet där vår 2-åriga arabhingst går. Hon berättade då att vår lille älskade kille hade brutit benet och att veterinär var på väg. När veterinären var på plats ringde han mig och bekräftade det hela och gav mig det tragiska beskedet att det var helt av strax ovanför kotan VF.
Då vi har 2 timmars resväg dit kändes det helt enkelt för j… att inte kunna vara hos honom, men som tur var hade han Erna och andra snälla människor där som tog hand om honom. Tack snälla ni!
Buzz Lightyear, som han hette, var vår egen uppfödning som skulle gått på galoppen.
När han för första gången såg dagsljus, 2006-06-06, så sa vår son Alexander:
- ”Han ska heta Buzz Lightyear, för han är snabb som en rymdraket!”

Susanne

2008-07-20


November Motions, iklädd sin obligatoriska "badmössa", travade idag för första gången på bandet. I det stora hela gick det förvånansvärt bra trots att killen var "något" okoncentrerad på uppgiften.

2008-07-19


Efter att vi nu har varit igång med anläggningen i snart 5 månader har vi samlat på oss en hel del egna erfarenheter. Det har varit slitsamma men väldigt roliga och intressanta månader.
Resultaten har varit minst sagt imponerande.

När vi var runt på de olika anläggningarna i USA berättades det om otroliga ”come backs” och hur fantastiskt det var att arbeta och använda sig av denna rehabiliterings- och träningsmetod.
De pratade om Hydro Horse som om det var något som var skänkt ifrån ovan. – ”Det är inte värt att hålla på med hästar utan detta.”
Vi var ju i och för sig redan sålda på systemet och var också övertygade om att Hydro Horse var det bästa tänkbara, men amerikanarna var inte bara övertygade, de var frälsta. Jag vet att jag sa till Svenne när vi satte oss i bilen efter att vi varit på besök hos veterinärkliniken i Alamo pintado att - ”om det bara är hälften så bra och fantastiskt som alla säger så kommer jag att bli nöjd”.
När vi nu har arbetat med det ett tag och sett vilken nytta och hjälp det gör för hästarna så förstår jag precis vad alla menade.
Det är, enligt min åsikt, precis lika bra som de sa!

Kika in på Spruce Mountain Stable och deras roliga blogg. Där dessa bilderna av deras Gogus M, som var gäst hos oss under en månads tid, kommer ifrån.

2008-07-18

 

 


 

copyright © 2006 Ale Häst Spa all rights reserved