Ale Häst Spas Blogg 2010

 Blogg    2008, 2009, 2010, 2011           


Nu är julen överstånden och året närmar sig sitt slut.
Vintern verkar behålla sitt grepp om oss in på det nya året. Härom dagen hade vi vinterns rekordnotering i kyla, -24 grader. Fast det var en de behagligare dagarna då man inte frös speciellt mycket.

Åringarna går framåt i sin inridning och har kommit lite olika långt, beroende på egna förutsättningar.

Ture och Bernie har lämnat oss för denna gången och har åkt hem till Onsala.
JB lufsar vidare i poolen och på skritturer vid hand. Kul kille det där, med mycket personlighet.
Maja är en drop-in kund som är hos oss medan "mamma" är i Egypten och aktar sig för hajar.

Ny i stallet är även Peace Victory (Nisse), en femårig travare som våran Mathilda köpt för att rida monté med.

Många ridturer blir det om dagen med mycket åringar. Hela 14 ridna hästar blev det igår och många rosiga kinder.  ;)

Svenne

2010-12-29


Nu har vi passerat andra advent och Julen närmar sig med stormsteg. Bloggandet har tyvärr fått stå åt sidan ett tag för andra göromål. Snö i mängder ;)

Söndagskvällen spenderades på spat med traditionella glöggafton på schemat. Trevligt var det att umgås med vänner och kunder som vågat sig ut i snöyran.

Inridningshästarna har ökat markant i antal. Sedan tidigare är Easy come Easy go och Tabasco här. Dom har nu fått sällskap av One, NN e. Exceed and Excel och NN e. Elnadim.

One är en hingst efter Distant Thunder och är uppfödd och ägs av Cathrine Witsö Slettemark. Går upp till Cathrine efter avslutad inridning.

NN e. Exceed and Excel är ett sto som är lillasyster till fantastiskt fina Entangle.
NN e. Elnadim
är en hingst och de skall båda upp till Arnfinn Lund på Övrevoll.

Vi har även haft besök av isisarna Seivur, Sörli och Bragi som njutit av vattenträningen.

Halvbloden Nemo och Olle har varit här och vänt. Ture, Bernie och JB är några som har lite tid kvar hos oss innan de går hem för vidare träning.

Westernpållarna Ballerina, Domino och Spirit gör fantastiska framsteg. Domino har börjat slå följe på uteritterna. Han är så sansad och stabil att t.o.m. undertecknad har tagit sig en liten tur med honom. Det är sådana här framsteg som påminner en om varför man började med verksamheten och det ger sån positiv feedback. Riktigt kul!

Valle har lämnat oss för denna gången. Han har hunnit med både kval och start sedan sist. Detta gjorde hans "mamma" stolt. Vi önskar Cathrine all lycka i framtiden med sin "gullklimp".

På söndag skall vår fina Promise göra sin debut på tävlingsovalen. Ni som följt med på bloggen och läst Stallmagasinet vet vad vi hade framför oss när han kom i januari. Läs mer på galoppsidan.

Tillökning har det blivit i galoppstallet ;)

Svenne

2010-12-10För den som inte läst senaste numret av stallmagasinet än kan jag varmt rekommendera det. En 8 sidor stor artikel om Ale Häst Spa har dom med. Framsidan pryds av Baby Boy som lunkar på i poolen. Riktigt kul tycker vi.

Inridningshästarna Tabasco och "Easy" har fått känna på hur det är med passagerare. Fantastiskt trevliga individer som utan omsvep accepterade det omgående. Vars ett varv i "Rondellen" blev det.

Ett kärt återseende blev det när isisarna Ginna, Tenor och Seivur lastades av på gården för att stanna ett tag.

Även dressyrponnyn Arragon har återkommit nu när ägarna skall gotta sig på Kanarieöarna. Lite lätt avundsjuk blir man ju ;)

En ny galoppis "Alice" (ännu en) är på genomresa till sin nya ägare, Lotta i Kode. Hon är lillasyster till "Kodekungen Allan" (Rebel Heart för den som följer galoppen).

Cavann har lämnat oss för denna gången och vi önskar lycka till med den fortsatta träningen.

Painten Domino har avancerat till att gå ut på tur i skogen vilket går fantastiskt bra. Ballerina och Spirit har ett tag kvar i paddock innan de får följa med.

Maja, Hallon, Mona är några bland drop-in hästarna som gästat oss det senaste.

Galoppsäsongen är inte över än, läs mer på galoppsidan.

Svenne

2010-10-27


 

De två första fullbloden för säsongens inridningsperiod har anlänt. Det är två mycket fina åringar uppfödda hos Eva Isacsson-Sjunnesson och beräknas stanna till framåt våren.

Tabasco är en hingst som ägs av "Stall Tabasco" och skall vidare i träning hos Roy Arne Kvisla på Täby efter avslutad inridning. Tabasco är Evas egna uppfödning och förtjänar en gratulation för den fina försäljningen på auktionen.

Easy Come Easy Go är lillebror till Holly Golightly och Mikkelangelo som var hos oss förra säsongen. Han ägs av Stall Bonne Nuit och går till Arnfinn Lund på Övrevoll.

Vi återkommer med bilder på ungherrarna.

Svenne

2010-10-11


Oj så det kan bli. Oktober, hur gick det till och vart tog sommaren vägen. Det är jag nog inte ensam om att ställa mig den frågan.
Här på spat har det rullat på för fullt. Väldigt många nya hästar har besökt oss.

Bla så är dressyrhästarna Cavan, Funny, Duende, Nadina och Hallon nya namn på spat.

Tidningen Stall Magasinet har varit här med två hästar, Rory och Sweep och bott på spat. Just nu ligger deras nästa nummer till tryck och där finns vi med. Tanken är att det skall bli en liten följetång där några hästar följs i deras rehabilitering under höst och vinter. Nästa nummer finns snart i butikerna. Baby Boy är bla en av dem som kommer att följas. Han är en connemaravallack som i första hand används till ponnyhoppning på högre nivå. Mer om honom får ni läsa i tidningen.

Gerpla och Týr är nya namn på islandshästfronten samt Alice och Lola på galoppfronten. 

Karuso droppar in som vårt lilla dagisbarn en dag i veckan och Otto, som är ny ponny hos gamla kunder, kommer också stadigt en dag i veckan.

Utöver alla nya hästar som dyker upp så flyter det på som sig bör. Hösten och vinterns alla bokningar har tagit fart, så finns det funderingar på att boka in så är det hög tid att göra slag i saken. Men tveka aldrig att ringa även om det skulle vara fullt, hästar är hästar och avbokningar sker emellanåt.

Under helgen har vi varit på åringsauktion på Täby. Mer om det på Ale Racing Stable kommer snart.

Svenne

2010-10-11


Rebecca is Due har varit på besök några veckor. (Hon var vår hinderhäst innan hon såldes till Sandviken). Man kunde riktigt se hur hon saknat att gå i poolen. Ambitiös och lekfull varje dag i poolen.

Galoppisarna Saint Sebastian och Forward Planning besökte oss denna veckan. Bägge startar på Jägersro i helgen och tränaren behövde lite hjälp med underhållsträningen medan hon var på Gotland och hade det skönt.

Inridningen av Valentino Rossi har gått över till förberedelser för kval. Han tränas nu i canterjobb och fasen "startboxträning" har inletts. Han är jätteduktig och tar till sig allt väl.

"Nono" (Sudden Strike)och Mikkelangelo är nu bägge kvalade och Mikke verkar starta kommande torsdag.

Svenne

2010-08-06


Nästa spakändis till start på Göteborg galopp var Rebel Heart. Han följde upp sin fina andra plats från förra söndagen med att lätt vinna sitt löp. Grattis till Lotta och ägarna runt honom.

Svenne

2010-07-26


Under gårdagen var det tätt mellan "spakändisar" till start på Övrevoll galopp. I första löpet var det dags för Berta Isabels, känd hos oss som Lollo, första start. Hon tappade starten helt och kom långt efter. Sedan kom en enorm upphämtning, som visade hästens kapacitet. Hon slutade femma endast några få längder efter. Duktig tös! :D

Power Within You (Lola) stod på tur sedan. Hon var hos oss så sent som i tisdags, för ägarna tyckte hon kändes stel och öm. Hon gjorde ett riktigt fint löp och slutade trea.

Spaveteranen Rainbow Barrel (Barbro) . Barbro visade vart skåpet skulle stå och tog över ledningen in på upploppet och vann lätt med Madeleine Haugland på ryggen.

Valentino Rossi och Promise fick sin första träff med startboxarna och skötte sig perfekt.

Halvbloden Sinella och Cebbe trampar på och njuter av träningen i vattnet.

Spirit, Domino och Ballerina har lite vila inför nästa steg.

Galoppisarna kan ni läsa om på Galoppsidan. 

Svenne

2010-07-23Idag har vi avverkat ännu en löpsdag på Göteborg galopp. Lopp 4, Ale Häst Spa löpningen, var vårt sponsorslöp för dagen och det vanns av Vanja Sandrup-tränade Maserati. Vår egen Birdie kom bort efter störning, mer om det på Galoppsidan.

Svenne

2010-07-18


 

Mycket nya "Drop in-hästar" har det varit den senaste tiden. Den stundande värmen gör att många väljer att "flika in ett dopp" som ett extra pass i träningen.

Valentino Rossi går framåt med stormsteg. Nu har han börjat rida ut i skogen och är väldigt bekväm med ryttare på.

Även "Paintarna", Domino och Spirit har fått ryttare på.

Milles hästarna Tova, Anton och Victor, har kommit så långt att det börjar bli dags att gå vidare till travträning. Det ska bli spännande att se hur vattnet förberett dom för uppgiften.

Svenne

2010-07-02


 

Sommaren skymtar som hastigast förbi mellan regnskurarna och temperaturen håller sig på behaglig nivå för hästarna.

Væna lämnade oss i lördags och vi önskar Jeanette lycka till med fortsatt inridning.

Valentino Rossi, ett två-årigt galopp-fullblod, kom i fredags från Cathrine Witsö Slettemark i Norge. Han kom för att ridas in och stannar troligtvis fram till det är dags att kvala

Ägarna till spakändisen Padua kom igår med en ny häst, Carnival, som skall vara här under veckan.

Anna som var en av våra första kunder med Korero har börjat "drop-inna" med sin nya häst "Hallon".
Stationära hästar trampar på i godan ro och galoppisarna kan ni läsa om på galoppsidan.

Svenne

2010-06-14


 

Nu känns det faktiskt som om den svenska sommaren är här:) Sol, vind och vatten, runt 20 grader och inslag av åska. Riktigt äkta midsommarväder :)

"Drop in"- hästarna rullar in på löpande band nu när tävlingssäsongen är i full gång. Även sommarbokningarna duggar på. Många vill ha semester på egen hand och väljer då att lämna hästen ett tag hos oss så de slipper att ställa av sin kompis under säsong.
Vi tar nu även emot rena konvalescenthästar i mån av plats, de som ska ha boxvila och ev. medicin och bandagebyten. Vissa kan ha svårt att ha en konvalescent hemma nu när de flesta andra går ut på bete och då har vi fått en hel del förfrågningar om detta. Ring undertecknad om pris för detta.

För övrigt flyter dagarna på som sig bör :)

Susanne

2010-06-01


 

Time flies brukar det som bekant heta. Grönt och härligt börjar det bli. Hästarna har börjat få beta en stund om dagen i gräshagarna och dom tycker det är så skönt att fixa till lite gräsfläckar.

Galoppsäsongen är i full gång och har börjat ganska bra. Susanne har fått en ny hemsida för den delen av verksamheten. Finns att hitta på - www.aleracing.se - .

Spirit och Domino traskar vidare på bandet och vänjs sakta in till livet som ridbara hästar. Dom har fått sällskap av stallkompisen, Ballerina. Som oturligt skadat sig i kotan.

Caruso har dykt upp lite då och då för dagisvistelse med träning.

Vaena är en Islänning som kommit långväga från Stockholm, för att stanna hos oss en tid och tränas upp inför inridning.
Staka kommer ca 2 dgr i veckan som ett komplement till träningen. Hon är också en Isis och tävlar i pass.

Dressyrhästen Fidde kommer från lite närmare håll, närmare bestämt granngården. Helena har kommit vandrandes ner för backen 1-2 dgr i veckan den senaste månaden. Fidde kommer för att få upp ryggmuskulaturen.

Många långa sköna skogsturer har det blivit under em. kväll med Galoppisarna och Travisarna.

Följ oss även på Facebook, där kan det komma lite snabbare uppdateringar.

Svenne

2010-05-25


 

Måndag och sommarkänslan börjar infinna sig. Iaf när man står i lä :).  Solen skiner och grillen är tänd. Snart fräser köttet gott ovanför glöden och dofterna sprids omkring oss. Gott efter en hel dags slit.

Affars rehabiliteringstid hos oss är över och har åkt vidare till Pia Höiom för uppträning inför start. Det har varit en trevlig tid att ha honom här och hans glada hungriga morgongnägg kommer att saknas.

Ixia lämnade oss i onsdags, efter att ha varit här för inridning en månad, för fortsatt träning hemmavid.

"Proffe" och "Karraz" är två Quarterhästar som kom igår. Dom vann fem dagar var vid westerntävlingarna "Cow & Ranch" på Axevalla i somras, där vi var med och sponsrade några klasser.

Milles Victor och Domino har gått från "han" till "det", och snart är det även Spirits tur när Liza Friberg kommer upp för nästa "ingrepp". (Då smiter jag iväg en stund" ;}. Phyxius får förbli hingst så länge han uppför sig.

Vi har för tillfället två praktikanter från Sandviken hos oss som ska stanna hos oss tom v. 20, Emilie och Michelle. Samt Lotta som gör sin LIA (Lära i Arbete) här. Lotta läser hästentreprenör i Vaggeryd och ska vara hos oss tom v. 22.

Svenne

2010-05-10


 

Månaden April gör som den vill..... Stämmer ganska bra. Man kan verkligen gå igenom alla årstiderna på en enda dag. Intressant....

De norska 2-åringarna har lämnat landet. De har blivit dax för de tre att gå vidare i livet och vi önskar alla inblandade lycka till!
När de tre åkte lämnade de plats åt bla Sea Stream, "Sigge", en x-galoppör som håller på att skolas om till ridhäst. Sigge har här fått hjälp med igångsättning efter en liten skada. Spirit och Domino fick också plats, 2 st 3-åriga painthingstar som ska tränas upp och förberedas på livet.
Ixia är ett 3-årigt halvblodsto som också har också fått plats efter det att Kenta åkte hem. Ixia är enbart här för inridning men kombinerar givetvis detta med Hydro Horse.

Susanne

2010-04-21


 

Årets första solbränna har landat på många vita ansikten. Nu e det vår :). Vad kan man göra än att njuta av solgasset och värmen. Morgonkaffe i morgonsol är som grädde för själen. Det är endast med sådant här för ögonen vi nordbor klarar av en ansträngd vinter med -20 och en meter snö. Det är som om man till och med kan se leenden på hästarna när dom kommer ut i solen.

Ett riktigt vårtecken är när Övrevoll har sin årspremiär, vilket skedde igår. Fritz Zaid passade på att årsdebutera över 1600 m. Han fick en kass start där han satte sig i boxarna och kom ut en bit efter de andra. Upploppsvängen togs i vida spår och han hade långt fram till fronthästarna. Men Fritz visade att han är tillbaka i gamla takter och spurtade ner större delan av fältet och nosade till sig en fjärdeplats. En fin debut trots att han var kort om jobb.

Svenne

2010-04-16


 

Då har de snott en timme av oss igen då.... Ljusare på kvällarna och vårkänslor på riktig betyder nog det för de flesta. Men om man tänker efter ordentligt, borde idet inte vara tvärtom?? Borde det inte vara så att man flyttar fram klockorna en timme på hösten istället för tillbaka? Är det inte trevligare att få ljuset en timme längre på vintern, till klockan 17 istället för 16 på eftermiddagen? Här på västkusten gäller dom tiderna men på andra håll i Sverige vet jag att solen går ner på andra tider än kl 16 eller tom 15.30 när det är som mörkast. Eller varför inte bara slopa sommar och vintertid? Vad e det för mening med det egentligen? Bättre med sommartid året om.

Kenta lämnade oss i fredags efter 3 veckors vattenträning och i lördags åkte Òsvör "Ossy" hem. För Ossy väntar nu fortsatt träning och vem vet, kanske det blir SM i år med.
Senan på Affar har börjat stärka sig bra. Vattenträning kombinerat med ridträning i skritt och trav, som kommer att ökas successivt, de närmsta 4 veckorna tills det blir dax för ytterligare ett återbesök på kliniken.
Inridningen på Magic, "Maggan", går väldigt bra. Hon har fått vara med ute på tur i skogen och tycker nog det är skönt och kul att ha fått nåt mer att tänka på här i livet :)
Ytterligare på inridningshästar förväntas landa här på spat under dagen eller under morgondagen.
Tova och Anton förbereder sig för årets första Åbyträning troligtvis nu i veckan. Ska bli kul och se hur de har utvecklats i vinter. Viktor väntar på sin tid till kliniken för kastrering. Annars hyfsat klar för att sätta för vagnen.

Midnight Eagle, "Örnen", startade i torsdags på Jägersro utan någon större framgång. Då han har stora problem med att ta svängen ordentligt i den höga farten väntar vi nu på att gräsbanorna ska öppna så vi får ett längre upplopp och därmed förhoppningsvis ha en större chans att ta igen det han tappar i svängen. Troligtvis blir det ett försök på Klampenborg i Danmark den 24e nästa månad.
Planen lutar åt att det blir årsdebut, för i alla fall Fritz, den 29 april på Övrevoll i Oslo.

2-åringarna har fått vårkänslor och är något pigga nu :) Nu när konditionen är på uppåtgående blir naturligtvis orken och styrkan bättre. Med detta följer inte bara att flåset och muskulaturen blir bättre utan även orken att hitta på lite andra saker under ridturen blir naturligtvis också lite bättre :) Även dessa 4 små rackare är redo för ett träningspass som vi väljer att göra hos Per Hallqvist på hans fina bana i Trollhättan.
Hoppas att kunna hinna med en 3 - 4 st. banjobb innan det är dax att lämna över 3 av dom till Arnfinn Lund och Övrevoll. 

2-åringen Promise har varit på återbesök på kliniken. Nya röntgenplåtar togs och har skickats till Bengt i Uppsala. Plåtarna såg bättre ut än de gjorde för 2 månader sen och även hältan var mindre än den var då. Trots detta väljer vi nog att gå in och operera ytterligare en gång för att rensa upp och ta bort ojämnheter i denna kota. Mot alla odds har jag känslan att han kommer att vinna över denna kota och om allt går vägen faktiskt kunna bli den löpshäst som han var född till att bli. Hoppas känslan och tron är rätt så att det inte bara är hopp. Fast och andra sidan sett så kan tron försätta berg och hoppet, vet ju alla, är det sista som överger en ;)

Susanne

2010-03-28


 

Nu har vi kommit en bra bit in i Mars och snön har långsamt börjat förvandlas till is. Det är inte utan att man vill ha tillbaka snön som den var denna vintern. Vitt och ljust, mjukt i hagarna, fina ängar att rida på o.s.v. Men man får vara positiv; Snart är det sommar ;)

Blandad kompott har det varit den senaste tiden. Många hästar som skall ridas och många i poolen.

Galoppisen Bono har avslutat sin uppträning och har återgått till Tommy Gustafsson på Täby.

Dunaroni har flyttat till Laxå och Frida för att bli ridhäst. Vi önskar dom all lycka.

Inridningshästarna, Mikkelangelo, Nonno, Lollo, och Fille gör framsteg i sin utveckling.

Nya på spat Halvbloden; Kenta, Magic, Isisen Djaknir, Galoppisen Birdie som tillkommit i träning.

Nu börjar galoppsäsongen komma igång på allvar. Den 25:e är det dags för vårpremiär på Jägersro och Midnight Eagle är tänkt att starta där.
Fly Away, Fritz Zaid och Gasoline börjar närma sig startbar form. Nu börjar galopp-suget komma igång på allvar ;)

Svenne

2010-03-17


 

Efter några veckor i totalt It-mörker, har ljuset äntligen nått till spat. En massiv datakrasch med följande info-bortfall drabbade oss för ett tag sedan. Man inser snart hur beroende man blivit av både datorer och internet och det är lite skrämmande. Nu har jag lyckats återskapa kontakten med cyber-världen. Nu återstår bara att återskapa all förlorad info.

Lyckligtvis påverkar sådant inte vårt dagliga arbete på spat. Hästarna tränar vidare på bandet och unghästarna fortsätter sin strävan mot att bli nog utbildade att kunna åka vidare.

Isold, Andri, Freja och Seivur har nu lämnat oss för att återgå till sin vanliga träning mot årets säsong. Aqvileja och Arragons ägare återkom från skidsemestern och hästarna fick komma hem.

Bandit Bokke (ridtravare) är åter hos oss för några veckor då ägarna passade på att åka på bröllopsresa till Thailand :) och Isisen Ósvör, "Ossy", är nu hos oss för uppträning efter en väl förtjänad vintervila. Affar börjar närma sig ett återbesök hos veterinären och Success börjar bli redo att få komma hem och fortsätta sin träning. En galoppör har tillkommit på träningslistan för i år. Gasoline, en ostartad treåring med god stam och förhoppningsvis god potential.

Den största begivenheten är att Beckina hunnit föla, under datamörkret. Natten till den 22 feb, 00.20, tittade en lite kille ut. Välskapt och vacker var han och en av delägarna, Lars-Inge fick vackert hjälpa till att få honom att dia. Vilket, som väntat, inte var det lättaste. Beckina är nämligen vansinnigt kittlig i ljumskarna. Men killen är tuff och visade snart att, om morsan är kittlig är det hennes problem för han var faktiskt hungrig. Nu har hon vant sig och det går fantastiskt bra.

NN. e Binary File

 

Svenne

2010-03-07


 

Kul e det att vi har så mycket hästar som kommer till oss. Vi har tom fått hyra 6 boxar i ett mycket närliggande stall dit vi har flyttat fölmärrar och unghästarna för att få plats med fler här hemma. Ett trevligt lyxproblem som vi gärna inte tackar nej till. Trycket på bokningar verkar hålla i sig så var som sagt ute i god tid. Tveka inte att ringa trots att vi har fullt för tillfället. Hästar e hästar och avbokningar händer och då är det bra att stå med på reservlistan.

Islänningarna Andri och Freja är här för träning då ägaren har unnat sig själv en skidsemester. Wingstrands/Hallis Seivur behövde också träning medans det sällskapet tog sig en tur till "isisarnas" hemland. Gormgårdens Isold tränar på med goda resultat. Hon har utvecklats en hel del på den här tiden och kombinerar nu vattenträningen med att pölsa i snön. Hon börjar kännas väldigt stark i kroppen och kommer förhoppningsvis hem till Östersund pigg, stark och sugen på ännu mera arbete. Kraftur åkte hem i fredags efter 5 veckors träning  hos oss. Han påbörjade sin träning här efter en väl förtjänad vila och fortsätter nu sin träning hemmavid inför årets tävlingssäsong. Honom kan ni följa på Krafturs egen sida på facebook om intresse finns.
Täbygaloppören Bono tar stora kliv framåt ryggmuskulaturen tar sig och liksom Isold kombinerar även han sin vattenträning med att jobba i djupsnön.
Veckan som gick hade vi besök av Bugannto. En stor snygg dressyrvalack hemmahörande i Sandared i Boråstrakten. "Bugge" behövde hjälp med att komma igång efter många månader på box pga av en illa hovbensfraktur. Denna veckan har vi även besök av ett dressyrsto från Tjörn. Även hon stor och snygg. Aqvileja har inga som helst problem  förrutom att hon inte fick åka med på, jag tror det var skidsemester :) Hon är alltså här enbart för träning. En annan som också var här för mental träning ett tag pga skidsemester var Arragon. Också dressyr fast ponny. Han var inte enbart här för mental träning utan även för att få hjälp med sitt dåliga korsband som förhoppningsvis inte är så dåligt längre.

Susanne

2010-02-14


 

Dunaroni har nu efter börjat skritta efter 2 månader enbart med vattenträning. Han ska på återbesök till kliniken på onsdag för att kolla hur senan läkt. Vi kommer även då att behandla honom med chockwave som man nu from v.6 kommer att kunna boka tid för hos oss här på spat. Det kommer att vara veterinär Lisa Friberg som kommer att stå för denna behandling.
Fritz är nu frisk och fräsch efter vintervila med vattenträning och har nu börjat tränat med ryttare igen. Hovarna har blivit bättre och han har varit haltfri en längre tid nu. Tycker det är fantastiskt roligt att va ute i snön och pölsa.
Success är ny in sen en vecka tillbaka. Han är en fd arabgaloppör som numera är en duktig distanshäst. En oerhört trevlig och väluppfostrad hingst som verkligen njuter av arbete.
Travarna Milles Tova och Milles Anton känns pigga och fräscha och planeras besöka Åby för ett lite mer krävande träningspass inom kort.

Dagarna här på spat forsar fram fulla med aktiviteter för både hästar och personal. Idag hade vi t.ex. 10 hästar på ridtur, 2 st. på promenad och 11 i poolen :)

Susanne

2010-02-01


 

Islänningarna Kraftur och Isold kämpar på med sitt. Kraftur är i full gång nu och snart färdigladdad till kommande uppgifter på hemmaplan. Isold som nu har varit hos oss i en och en halv vecka har nu fått börja trava lite smått i vattnet. Hon tyckte att det var var helt ok när hon väl hittade rytmen.
Arabhingsten Affar har även börjat skritta med ryttare och alternerar detta med vattenträning, vissa dagar även både och. Det är alltid bra att variera träningen även under rehabilitering.
Bono har fått större hage och kämpar på helt klockrent med vattenträningen, verkar som om han nu tycker detta är superkul :)
Moretti är ett nygammalt namn här på spat nu. Ny just nu men gammalt på så sett att han varit här många gånger förut. Hans "mamma" är i Egyptien och har det förmodligen kanonskönt i några dagar till. Morettis mål denna veckan är att lära sig trava ordentligt i vattnet utan att slarva ;) Och det går faktiskt förvånansvärt bra för honom:)

 

Susanne

2010-01-22


 

I morgon bär det av till Skåne för att hämta hem en 2-årig galoppör som ska rehabiliteras. Promise, som han heter, opererades i november med artroskopi i hasled VB samt i kotled HB. Prognos efter OP, reserverad. Vi kommer att mot alla odds göra det vi kan för att få honom brukbar till det han är ämnad för. Vi har lyckats med att få tillbaka utdömda hästar förr inom både galopp, trav och ridhästar och för er som följer vår blogg kommer säkert ihåg vår norska gäst "Pia", en väldigt duktig hopphäst som av flera veterinärer var utdömd och var hos oss mars-juni förra året. Tillsammans med bl.a. vår Hydro Horse och många promenader, underbara hästägare, Ale djurklinik, hovslagare Björn Berg och mycket tålamod och positivitet kunde vi lämna tillbaka en häst som från att inte alls skulle bli brukbar till att vara promenadhäst och fungera även till avel. Ägarna till Pia såg ljust på framtiden och tyckte att om hon hade kommit så här långt så kanske det möjligtvis skulle gå att hoppa lite lättare klasser i framtiden. Deras nära vän Ann-Cathrin Lubbe kände samma sak när hon var och hälsade på dom i augusti så hon tog med Pia hem till Danmark och ytterligare träning påbörjades.
I söndags kom en uppdatering från våra norska vänner på mejlen som vi gärna vill dela med oss. Det är sånt här som gör att man älskar sitt arbete ännu mer :)

Hei Susanne!

 

Nå kan du legg til lite mer om Pia i din blogg. Nå i februar kommer hun tilbake fra Ann Cathrin Lubbe i Danmark, og hun er i knallform, har stått der iside 21 august, med verden største gressinngjerding Lite smårampete, en dag hadde de måtet jobbe for å få henne "ned" hon vil bare galopere. Silje har vær en tur i Danmark og ridd på henne og det var nok en ubeksrivelig følelse. Det som blir utfordringen nå når hun kommer hjem er rytteren, for hun er nok dessverre inte i så bra form som Pia. Vi kan inte tro det, men det gikk, Silje hadde inte torde inte håpe nær hun var i Danmark, først, skritt, ingen halt, så trav og galopp. Hun er helt haltfri. Lite tykk, men hun har fått enonortm muskler bak.
Tenk at det kun var bare du, og Ann Cathrin som hadde tro på henne, men tro kan løfte fjell. Hun må bestandig ha ringsko for støtte på draktene, men det er det mange hester som har. Det er helt utrolig. Jeg håper at vi en gang i fremtiden får mulighet, til og ta med Pia og komme på besøk til dere. Takk Susanne for alt du gjorde for Pia, Silje prater mye på deg, hvilken underbar menneske du er og hva du gjorde for Pia.

 

 

kjempeklem til deg og dine, og Godt nytt år

 

kram Anita

 

Pia, dagen hon reste hem till Norge.

 

Susanne

2010-01-20


 

Ett stort grattis till Alf Petersson, som vann på Åby med sin Tina Blaze förra torsdagen.

Kylan håller i sig över västkusten för omväxlighetens skull. Fast visst är det bättre med det här kalla klara vädret än att behöva gå i dimma, regn och blåst varje dag. Hästarna blir ju faktiskt också mycket piggare och gladare av detta vädret.

I måndagskväll hämtade de hem Jor till Östersund. Med sig ner som byte hade de Isold, ett svart, sött, långbent islandssto. Hon fixade vattenträningen riktigt bra, tog en liten stund innan hon tog klivet ner i vattnet men sen tog det inte lång stund innan hon förstod vad hon skulle göra.
Kraftur tränar mycket seriöst vidare. Han njuter av varje sekund i poolen. Bono har börjat trava lite lätt på bandet. Han var skeptisk till en början när det gällde att stå stilla i solariet, men nu tycker han nog att det är den bästa stunden på hela dagen. Poolen har han inte ens undrat över, det har varit som en naturlig sak i livet för honom. Tänk va skojiga hästar kan vara. Det man minst anar.
Arnfinn Lunds 2-årshingstar, Mikkelangelo och "Nonno" e.Rakti, är inga hingstar längre. I måndags hände denna "hemska" händelse. Båda kastrationerna har gått bra, dock fortfarande lite svullna men inget onormalt. Hage och promenader för hand står på deras schema ytterligare några dagar. Arnfinns sto, "Lollo" e.Bertolini, var jag oerhört nöjd med idag, åkte inte av en enda gång :) Hon är ett sto med mycket egen vilja och ganska vass men supersnäll, trevlig och övertalningsbar. Det är som med de allra flesta andra ston, man får smeka dom lite medhårs :) Karuso är också ett nytt namn för tillfället. Han har varit här förut och vet vad det handlar om. Midnight Eagle startar igen på Täby på söndag, så på lördageftermiddag, efter studiebesöket från Vaengur islandshästförening, så rattar lastbilen mot Stockholm.

Phyxius e.Flyinfact

Susanne

2010-01-14


 

GOD FORTSÄTTNING på det nya året!!! Då var det dax att börja på en ny kula. Tyckte inte att det var så längesen det var nyår sist ;) men tiden går ju fort när man har roligt sägs det :)

Det är och har varit fullt upp här på spa´t  under jul och nyår. Inte mycket till ledighet har det varit :) Det fortsätter att fylla på i bokningskalendern, vilket vi naturligtvis tycker är superkul. Så har ni funderingar på att boka in er häst så rekommenderar vi att ni gör slag i saken snarast så att ni har möjlighet att få plats. Endast ett fåtal platser kvar under påskveckorna. Även om det är fullt just idag så finns en reservlista om avbokningar dyker upp.

Det har snöat väldigt mycket här för omväxlighetens skull. Och det mest fantastiska är att snön har fått ligga kvar mer än 24 timmar. Otroligt vackert är det men också oerhört kallt. Brrrrrrr !!!

Midnight Eagle är fortfarande i gång och startar. En 3e placering vart det i söndags på Täby. Han fick resesällskap hem, då Tommy Gustavsson-tränade Bono följde med hem för vattenträning. Bono är en 3-årig galoppör som kommer att bli här ett litet tag framöver.
Kraftur är tillbaka igen, denna gång för en femveckorsperiod. Han börjar nu sin uppträning och uppladdning inför 2010 års tävlingssäsong.

Inridningshästarna jobbar på och utvecklas fint.

Här kommer några vintriga bilder tagna av vår linslus Jenny.

Affar

Pyxius

Mikkelangelo

NN. Rakti

Susanne

2010-01-07